設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: wadee

[請教] 現在用緊入門級onkyo同dali,想升級,有什麼好提議?

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

wadee 發表於 2013-10-31 10:46
謝謝師兄先
我知如換前置先一定是出黎效果會好好多,但我想知我部onkyo 607夠唔夠力推daki ikon 5 mk2 或 ...

其實你部607可先換.由於607不能加後級又不能換電源線.本身又不十分够力.正是沒有獷展空間.
建議607放售 換上929 及Dali前中置.先會有升級感覺.
2 Ch 聲雅膽前加石後
聲雅膽CD机
BP OPPO 103
TV LG 9200 oled
AV amp Onkyo SC5530
AV Power amp Winner HD5250se +Emotiva XPR 200
AV speakers: Klipsch LR RP150M C 250C ATOMS RP140SA SR 140SA
Sub仔:JL F110

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

LCCI 發表於 2013-10-31 13:12
打算買 DAIL IKON 6 MK2 前置同中置先,用住onkyo 608 推住先。日後夠子彈就onkyo 旗艦機,日後再加int a ...

頭先剛去左天下試喇叭,我同sales哥講話自己用607,如用ikon 5 mk2 或 6 mk2會會唔陪力,位sales哥哥好人好好招呼,仲搵部626黎試,比較過後,5同6既分別都幾明顯,6 mk2正好多!

另外其實我之前話在風宅比旺角試會放d舒服d,主要是講風宅環境靜d,我個次同班朋友預約好時間試左3setAV,玩左過幾鐘,而在旺角相信唔可能甘試,始終怕阻住人做生意,同埋旺角收工時間都幾多人,我今日下午去就試得非常舒服,你都搵日下午去試下~

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

wadee 發表於 2013-10-31 15:21
頭先剛去左天下試喇叭,我同sales哥講話自己用607,如用ikon 5 mk2 或 6 mk2會會唔陪力,位sales哥哥好人 ...

c兄!可唔可以pm 我 ikon 5同6 mk2 幾錢?

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

LCCI 發表於 2013-10-31 15:28
c兄!可唔可以pm 我 ikon 5同6 mk2 幾錢?

收唔收到?另外中置四牛幾~

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章

師兄,我唔知607可唔可以用Bi-amp,還原基本5.1 Bi-amp聴歌睇戲都好声效。

黃金玩家

wadee 發表於 2013-10-31 15:40
收唔收到?另外中置四牛幾~

如果玩dali 中置呢隻夠剎

Dali VOKAL 2 MK2

黃金玩家

LCCI 發表於 2013-10-31 13:12
打算買 DAIL IKON 6 MK2 前置同中置先,用住onkyo 608 推住先。日後夠子彈就onkyo 旗艦機,日後再加int a ...

有時間去聽下鬼妹 Cambridge audio 751R 分分鐘int amp 都慳返

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

louis001 發表於 2013-10-31 16:02
如果玩dali 中置呢隻夠剎  

Dali VOKAL 2 MK2

逐步黎~逐步黎~一野過好金!!

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

louis001 發表於 2013-10-31 16:05
有時間去聽下鬼妹 Cambridge audio 751R 分分鐘int amp 都慳返

好毒....好毒...................

黃金玩家

LCCI 發表於 2013-10-31 16:22
好毒....好毒...................

我係準用家 覺得好所以叫你去試下聽感姐
佢真係抵食夾大件  當然 安記夾dali 都好好
我當日如果唔係錯有錯著放唔落部5010 都唔會同鬼妹撘上關係
唔撘上左 都唔知原來係另一個世界