設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: Hon

[外版] 龍珠 - 神與神 (多國版本)

1萬

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

好, 繼續...

紙套連膠盒
封面

封底

側面

膠盒封面

買定黎手.....

碟面
(我幾鐘意呢個設計)

大家慢慢欣賞, 下一版就講下今次隻碟既野.
{:9_430:} {:9_407:} {:9_409:} {:9_426:}

評分

參與人數 5威望 +50 金錢 +50 收起 理由
scott0208 + 10 + 10 用家心得
namelost + 10 + 10 精彩報告
percyyip + 10 + 10 精彩報告
shingyin + 10 + 10 精彩報告
david167 + 10 + 10 精彩報告

查看全部評分

鑽石玩家

特別收錄如何呢?

1萬

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

先多謝大家對龍珠既喜愛, 同埋唔嫌悶睇埋我講廢話...

我知道, 亦好明白一定有好多人會話...
"日版就咁多野跟, 初回又咁靚, 港版就出成咁, 得個紙套, 仲夠膽死講初回既....."

但事實上....
"有得搞唔通唔搞咩"

以下我既言論可能較為直接, 希望大家唔好見怪:

近年如果大家玩開bd, 尤其是港版既話, 應該都唔會陌生既一件事, 就係....[align=center"無咩特別/特色"

呢番話於我玩bd既朋友當中大致上都認同, 久而久之變左習慣, 慢慢咁某部份CHING甚至唔玩港版, 只玩外版(如美, 英版等等)
呢樣真係無可厚非, 甚至無可否認既事實的而且確係好明顯咁出現左

講真, 我已經麻目左架啦, 除非唔鍾意, 否則啱睇既話都會盡量支持下,
.
.
.
.

好似講得遠左, 講返今次呢隻港版龍珠劇場版先

如果同之前買落既日版初回連鐵盒比較既話, 真係唔駛比, 亦可以話....
"比都嘥氣"

而我對今次港版都算滿意收貨, 首先聲明一句....
"我無收任何著數至咁講架"

純粹係對龍珠既鍾愛之餘, 亦當係支持下龍珠港版BD既誔生.

今次整個包裝據我所知都幾辛苦至可以出到呢個完成品, 有好多細節位真係大家都估唔到咁辛苦, 出隻碟啫....
幸好紙套同膠盒既圖案都不同, 比般出港版既戲叫做有HEART.
加上市面上價錢二百蚊都唔駛就可以擁有, 所以我絕對推薦大家買入呢隻碟.

遲小小特我睇完就出個好簡單既日/港BD比較, 希望到時大家會欣賞....

講多小小, 每隻影碟都有一定數量, 呢隻亦都唔例外, 幾多我就唔多清楚啦, 但睇落數量上應該都幾有限

希望大家會鍾意同多謝睇晒我既廢話
{:9_410:} {:9_410:} {:9_410:} {:9_410:}

評分

參與人數 3威望 +30 金錢 +30 收起 理由
scott0208 + 10 + 10 精彩報告
percyyip + 10 + 10 200%認同
borishkb + 10 + 10 精彩報告

查看全部評分

1萬

鑽石玩家

tinlunlau 發表於 2013-11-21 22:29
特別收錄如何呢?

俾張圖你睇下....

港版係無特別收錄既.

但可喜既係...

港版係現時龍珠劇場版BD中唯一一有日語DTS HD 5.1.

我就設備有限試唔到有幾正, 希望大家可以一試之後回覆返等大家可以知道.

鑽石玩家

Hon 發表於 2013-11-21 23:07
俾張圖你睇下....

港版係無特別收錄既.

即系要買埋日版補一補。。。
頂!我仲等緊yesasia寄來。到而家都未有動靜。
WYSIWYG

1萬

鑽石玩家

tinlunlau 發表於 2013-11-21 23:26
即系要買埋日版補一補。。。
頂!我仲等緊yesasia寄來。到而家都未有動靜。 ...

Yesasia愈做愈渣渣地  
我都小幫襯佢地

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章金耳朵銀耳朵學員76-FC 藍寶石勲章76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章

龍珠Fans必入!
呢隻係香港第一隻龍珠BD,亦都係呢套戲日本版以外第一個外國版!
而且日版條聲只係DD5.1,港版就用DTS-HD MA 5.1,好想試下效果如何!

(另外,其實個紙套在日本通常版都係限量的啊~)

1萬

鑽石玩家

percyyip 發表於 2013-11-22 12:15
龍珠Fans必入!
呢隻係香港第一隻龍珠BD,亦都係呢套戲日本版以外第一個外國版!
而且日版條聲只係DD5.1, ...

其實我諗過個價咁正又限量紙套, 好唔好入多2,3隻黎保值....haha

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章金耳朵銀耳朵學員76-FC 藍寶石勲章76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章

入埋隻DVD. ^^

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

粒珠印到移哂位XD