設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: Hon

[外版] 龍珠 - 神與神 (多國版本)

鑽石玩家

Hon 發表於 2013-11-25 11:56
話定你知先, 我用手機影架咋, 質素唔好見怪....

駛唔駛日版同港版都影?

用乜影唔緊要。。。
main point 系影港版入面D英文字幕
WYSIWYG

1萬

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

tinlunlau 發表於 2013-11-25 12:03
用乜影唔緊要。。。
main point 系影港版入面D英文字幕

收到, 今晚安排.

鑽石玩家

山葉幫成員

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

tinlunlau 發表於 2013-11-25 11:50
其實東映動畫大部份分配比東映動畫(菲律濱)。
現時One Piece同Toriko都系0甘

呢套係有韓國大陸代工, 睇片尾credit.

鉑金玩家

Hon 發表於 2013-11-20 13:35
記住見到就好買啦
(Post76 Android 手機版送出)

終於揸住粒六星珠咯

1萬

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

kc275 發表於 2013-11-26 17:36
終於揸住粒六星珠咯

好野....

你仲爭6粒就可以叫神龍出黎LA.....HAHA

鉑金玩家

Hon 發表於 2013-11-26 18:01
好野....

你仲爭6粒就可以叫神龍出黎LA.....HAHA

Ha Ha Ha

1萬

鑽石玩家

解答問題1:

尋晚有時間影相, 先解答左tinlunlau既問題先, 睇睇下面: IMAG1012.jpg

如果未夠清楚可以再影過

以上係港版既英文字幕版...

跟住...
NEXT~

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
jack331 + 10 + 10 精彩報告

查看全部評分

1萬

鑽石玩家

解答問題2:

關於畫功問題, 唔知係咪講以下既睇法呢: hkIMAG1010.jpg

如果係既話, 我貼埋日版同一個畫面俾大家睇睇 jpIMAG1025.jpg

依我個人既見解, 應該唔關港或日既事, 因為港版都係由日版轉出黎, 同埋其實唔只呢套係咁, naurto同op都一模一樣, 其實我都唔明, 一拉遠鏡黎畫就搞成咁, 我都唔收貨架, 但佢唔出你就無得睇, 所以...唉, 算啦.

跟住又到我既其他比較上既睇法....
NEXT~~

評分

查看全部評分

1萬

鑽石玩家

尋日只係睇左小小, 因為要執下d碟, 順便compair一下港同日既分別, 我留意到有種感覺係......

"日本仔都真係好唔想我地出港版"

首先...最簡單一樣野就係首主題曲CHA-LA.
  一開始既時候我都覺得奇怪, 點解好似唱緊"英文"既!?
  我即刻問我家姐, 佢話都聽得唔多清楚, 跟住我PLAY最後嗰段CREDIT黎聽左唔駛5秒, 我家姐就話....

"有無搞錯呀唱英文既"

就係呢一句先肯定我無聽錯野, 於是我試下改個AUDIO, 改做日語OR廣東話都係無改變.
  其實都算啦, 因為有返句CHA-LA, HEY CHA-LA, 都總叫做同日版原曲一樣, 但同時令我即時停機拎返隻日版黎聽...

中晒, 日版係唱日語既.....

跟住我又諗, 唔知出台版或美版(未知出唔出)會唔會又係唱英文呢? 搞到我又變得有D期待添.

- 其次就係個MENU, 大家可以先睇下港版...   HKIMAG1009.jpg

跟住就係日版MENU...   jp03IMAG1015.jpg

咁做真係幾大細超....

~ 續 ~   

評分

查看全部評分

行動組版主

76 榮譽版主勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

港版搞到老番咁!
(Post76 Android 手機版送出)