設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: Rakehell

[討論] 有冇人好 enjoy 去德"8" ?

關閉 [複製鏈接]

1萬

鑽石玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

小瑟 發表於 2013-6-20 09:38
其實買平野唔難, 不過唔會攪亂人地個生態呢點先最難攪呢~~~

所以我最怕其他 Ching 問我價, 我答又會攪亂人地個生態同得罪朋友, 吾答又俾人話我串...
千其吾好迷信..
75-X9500G
AV: BOSE 900 Soundbar + 700 拾仔 + 700 surround
Music:  Playback Designs
Speakers: Mordaunt-Short
AMP: KCT + FPB-300C
[img]http://ha1.seikyou.ne.jp/home/jun/gifani/halo.gif[/i

黑鑽玩家

愛上Post76

76 榮譽忠義勲章76-FC 綠翡翠勲章

小瑟 發表於 2013-6-20 09:47
KOMIYA兄, 你都係呀, 文字泠兵兵, 好無情架, 係未有真憑實據前, 唔可以咁易下定論話人地係鋪主架, 咁樣好 ...

LG  55EC 9300

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

yuppi 發表於 2013-6-20 10:09
所以我最怕其他 Ching 問我價, 我答又會攪亂人地個生態同得罪朋友, 吾答又俾人話我串...  ...

大家咁話啦, 有時我都好想幫, 不過一出手, 好快又有新聞聽, 所以我先想起攪個76-FriendClub之麻~~~~
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

manKi 發表於 2013-6-20 10:07
'以新手上路的姿態出來以咁粗壯既方式回應"...無得頂,小瑟兄好文筆   ...

MANKI兄咪笑我啦, 好文筆就唔會成日打錯字啦~~~
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

5萬

總版管

komiya 發表於 2013-6-20 10:26

難得你理解, 我 你就真!!!!

Post76玩樂網.

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

我都係德8買過幾次野,我覺得佢地的服務及價錢都無問題.
2 Ch 聲雅膽前加石後
聲雅膽CD机
BP OPPO 103
TV LG 9200 oled
AV amp Onkyo SC5530
AV Power amp Winner HD5250se +Emotiva XPR 200
AV speakers: Klipsch LR RP150M C 250C ATOMS RP140SA SR 140SA
Sub仔:JL F110

銀級玩家

小瑟 發表於 2013-6-20 09:23
呢個POST小瑟都睇左好幾日, 其實香港影音行業店舖有其獨突既生意手法, 呢點小瑟一早就知架勒, 旺角來講, 友 ...

小瑟大王,你終於要出手平息事件!真係有道理,同好理性分析,      

1萬

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

攪到大王都出面...雖然我唔知是否關我事
不過...既然我o係喱個post都算活躍份子...點都講番d野啦

首先講下歷史...依家大家去德發只係會去地庫
其實以前德發一樓仲有一間"旺角音響中心"...有幾多C兄仲記得呢...
以前旺角影音店...我最中意去"明發行"
貪佢地手上有唔少"親民好野"...NAD/ROTEL/CARVER/DYNACO/AR/MA...等等
點解要講歷史...一方面回應一下之前有C兄問過我幾大(年紀)
又順便講一下...其實我一早已經同地庫交過手
即係...我唔多唔少都知道佢地o既手法
所以...我一直都無話佢地係"黑店 & 叫人唔好去光顧"
其實我一直都係主要用"比喻/形容/問題"o黎回post
都係想大家諗下...點解接受/點解唔接受
明白左喱一點...自然可以理解一d未接觸過地庫o既C兄們想法/感受
亦明白地庫點解會用喱種手法(明白...唔代表我支持)

但係...大家好多時唔會逆向思考一下
想要一d未接觸過地庫o既C兄們...明白你地點解會支持地庫
是否應先從未接觸過地庫o既C兄們角度諗下呢
未接觸過/第一次接觸喱種銷售手法...唔明白/有唔好感受...好正常喎
一開始就只站在店鋪角度思考又是否真係公道呢?

最後我再一次表明我o既立場
我明白佢地o既手法...亦唔會話佢地係黑店
但...我依然唔接受喱種手法
當中並無矛盾...只係我清楚自己要d咩 & 接受d咩
接受與否...各位自行決定啦...

評分

參與人數 1金錢 +10 收起 理由
manblood + 10 絕對認同

查看全部評分

i=I
l=Love
a=Audio
v=Video
b=But
n=No
m=Money

5萬

總版管

"旺角音響中心" <----- 我15年前左右啦第一次買部天龍 5.1, 就係係果度, 當年仲有得即時配搭喇叭同AMP既排排插比買家逐SET試, 依家呢個年代都冇哂呢D野了!!!!

Post76玩樂網.

5萬

總版管

ilavbnm 發表於 2013-6-20 11:38
攪到大王都出面...雖然我唔知是否關我事
不過...既然我o係喱個post都算活躍份子...點都講番d野啦

IL兄, 其實都唔係話關邊個唔邊個既事既, 小瑟只係睇到大家好似文字上表達好似有D誤會, 我出黎加以說明一下, 同埋講白小小, 等大家都可以了解其實大家係唔同角度睇就會明白事件呢, 最終都係希望大家都以開開心心咁去討論一下呢D香港獨有現像呢~~~

Post76玩樂網.