設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: Rakehell

[討論] 有冇人好 enjoy 去德"8" ?

關閉 [複製鏈接]

黃金玩家

yuppi 發表於 2013-6-19 17:39
所以我以後買親野都揾人邦手。。

係 我通常都係 先去問左價 再搵朋友幫手睇下個價爭幾多 可唔可以再平的 先去決定去買

星級玩家

since 2011

76-FC 藍寶石勲章

louis001 發表於 2013-6-19 17:19
咁加師兄分幫你填補下個創傷啦

加分幫你填補下個創傷啦 x2
Astell&Kern AK240SS, Streacom FC5
Yamaha CX-A5100
Accuphase A-36, Bowers&Wilkins 805LTD HTM4D
E.A.D Powermaster 500, Eclipse TD508MK3
JL Audio Fathom®f110
Sharp LC-46GX3DH

Westone UMD2

1萬

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

ice_man 發表於 2013-6-19 17:09
其實本來都唔想出聲,但見呢單野都討(爭)論左咁多日,有師兄不斷咁踩呢間舖,目的係何在呢? 想佢地執笠,減 ...

接受o既...咪話佢好...唔接受o既...咪話佢唔好囉...
喱個道理...我相信大家都明
但係點解會討(爭)論左咁耐?
C兄又不妨諗下點解你會咁寫
點解仲要針對佢地呢?當中係咪另有不可告人嘅目的呢?
點解唔認同喱間舖o既銷售手法就=針對佢地
點解唔認同喱間舖o既銷售手法就=另有不可告人嘅目的
因為...係你心目中已經假定左個答案
正如我都係一樣
當我問:作為一個消費者...在考慮買/決定買一件貨品之前...是否有權知道該件貨品的價格呢?
我唔係真係唔知答案先問...而係想睇下有幾多人會答"否"之嘛
喱d咪就係人性囉...有時唔使諗得咁複雜...係咪有咩陰謀/目的
好多時大家都係想表達意見/但求自我感覺良好o者...
我又何常唔係一樣...
當然...仲要睇下得唔得閒...好似早幾日我唔得閒...連續幾日都無o黎覆post啦
今日得閒...喱個post又長吹長有...自然入o黎啦...
依家我又要預備同老細撐檯腳...想吹多陣都唔得...自然就要走啦...

評分

參與人數 1金錢 +10 收起 理由
manblood + 10 一定要加分

查看全部評分

i=I
l=Love
a=Audio
v=Video
b=But
n=No
m=Money

1萬

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

yuppi 發表於 2013-6-19 17:16
認真既,試過万八蚊既合併可以万六蚊買到,你話我灰吾。。。

加分幫你填補下個創傷啦 x3...
i=I
l=Love
a=Audio
v=Video
b=But
n=No
m=Money

專業玩家

76-FC 藍寶石勲章

將一件小事無限放大,花咁多時間打咁多文字又何必呢?仲要qoute來qoute去又五顏六色咁為咩呢?
其實如有時間的話不如討論一吓影音器材或用心試吓自己手上嘅器材跟手寫吓用後報告會更實際吧...

科林玩家

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

科林玩家

我都上几分先

星級玩家

76 榮譽忠義勲章

睇左咁耐…都係睇到第五板!
講到尾,人地問你心目中咩價,唔通就等於想你開高個價咩賺你一個double?
人地sales都諗住你咁大個人,買amp買喇叭都識去做下功課,有心想買野,心目中會有個價…想平俾你先問下你想俾幾錢先問你架姐…
想劈七你既,可以一野就開高價,你買就買,唔買就算…
我都幫襯過佢地…唔好話抵唔抵,人地D sales真係熟佢地賣緊咩先啦!
好過好多亂up既人先囉!

評分

參與人數 1威望 +1 收起 理由
angusluk + 1

查看全部評分

星級玩家

咁我幾日前買隻kef中置,我多野問,個四眼仔ok喎,冇寸咀.
老細開單又肯平,個價仲比我開個價平多兩舊.
我衹可以講態度係相向既.
利申我唔係打手,如果問我會否再去幫襯,我會再去.

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

AV可樂 發表於 2013-6-19 20:21
我都上几分先

呵呵,....好多新人開ACC,咁講,....打手來也
CDP:ARCAM-CD17
TUBE PRE AMP:MC-7R
POWER AMP:DIY 300B
TUNER:LUXMAN 007
SC:DYNAUDIO FOCUS 110/QED GSS
IC:CC:SILVER RCA
英式全古河FUSE