設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[1080高清電視] 蟲蟲特攻隊 之 連掃2部SONY HX950

鑽石玩家

齙牙珍

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

神Q凸飛 喺一個時晴時雨嘅星期天早上,相約10:30在某一餐廳集合,但波凸晨咁早10:00就到達
心想:平時準時都少有,今日點解會早左咁多呢?
去到餐廳已見人齊,食個老快之後就開始相量今日計劃...

近日得知上大陸買電視相比香港平,而 神凸 正好撞着換電視周期,所以今次兩荗利計劃係:
神~Sony 60R550 (人仔約$1xxxx,貪其又平又大件)
凸~Sony 65HX950 (人仔約$2xxxx,有質又平但香港已缺貨)
Q、飛~專長技能...攪事!
鎖定目標排好隊形之後準備 出發

當眾人準備落車過關之際,條懵神突然大叫"PK"
我即時問:唔記得攞回鄉証呀!當然又比我估中啦...
於是懵神只好再飛的回天堂取証!
正當 Q凸飛 等神到之時,波凸口中喃喃自語:今朝都睇錯鐘早左出門啦,家吓又要罰企起碼1粒鐘~~
Q、飛 即時:妖...唔怪得今日咁早啦!哇哈哈

懵神 神咁腳出現後,大家第一站先去白石洲蘇O望望心怡對像先...

去到一睇,眾人心知不妙
因為大家嘅目標都冇show出黎,再問一問價錢...即走得
為免再浪費時間,於是一致決定直闖蟲穴!!
好快又好易咁比我地搵倒蟲穴,跟住就...上樓
點解買電視要上樓?因為蟲穴係無店舖嘅,所以佢嘅貨比出面平,而招呼亦令大家非常滿意...

一入蟲穴飛飛先黎一招泰山壓頂,一開口就問有乜野送架、3D眼鏡跟幾多幅先
蟲主答跟2幅,小飛又搶住話要送4幅,但最起碼要送3幅...間直係一氣呵成連珠炮發之勢
波凸發覺唔對路,衝口問:你地唔好拗住先啦,部機要幾錢呀?
大家即時靜晒,跟住就...哈哈大笑!!

傾好價當然要試機啦,終於到我出場...

基本設定set完後,放碟一睇...

眾人一看部set好嘅65HX950,在場無不嘩然,連蟲主都話原來可以咁靚,真係未見過!
其間飛飛又問蟲主,你知唔知我地係邊個呀?
我地喺香港開黃綠診所架!
蟲主被飛飛一插,唔知點解佢即時用一種好仰慕眼神望住飛飛
佢地 飛蟲 倆個好似話比我地知想入房爆菊咁款...

波凸條女完成驗身後再打包,跟住到神出場!

好嘞,神等左好耐又好心急搶問:我要60R550!
此時蟲主答道,剛啱賣晒冇貨,如要過2日...
開始時 神說唯有等2日後再上黎抬啦!
因眾人睇過部950質素,所以大家都提議神不如入番波凸果部65HX950
但神刁橋扭擰答話,我最多放倒60"喳(因950系例得65" and 55"選擇),而55"又覺得細...咁點算好呢??
波凸同飛飛好醒目咁話:吖,橫掂有部70R550喺度,不如開一開黎睇吓再決定啦!
蟲主好好服務咁話:冇所謂,見係飛飛你地開到聲...

於事 神好無耐咁睇完先算

例牌動作set吓佢先...
咦,完來無白平衡嘰RGB set喎!
雖知TV冇RGB校,等同十仔冇無段式Phase校
當 神及眾人睇完後,都一致認同真係輸幾班!
此時 神盤算住要大定要靚呢?
最後當然要有質又要靚嘅...55HX950啦

過完大禮後蟲主仲幫我地call埋車返歸添,招呼認真一流...
等車期間,飛蟲 懷著依依不舍心情忍着淚說一聲goodbye!!

P.S 蟲穴美景

評分

參與人數 26威望 +225 金錢 +167 收起 理由
bigair + 10 + 10 精彩報告
JKC710 + 10
komiya + 9 + 9 精彩報告
patrick12345 + 10 + 10 精彩報告
raymond430 + 10
josephyeung426 + 1 + 1 精彩報告
臭鼬鼠 + 10 + 10
rlwk2009 + 10 + 10
ah_john + 3 超正!
mick_8888 + 10 + 10 精彩報告
Samson2011 + 10 + 10 一定要加分
jl0330 + 9 + 9
calvincjsa + 10 + 10 精彩報告
keke323 + 10 精彩報告
joelcan + 10
ice_man + 10
toysonline + 10 + 10
louis001 + 10 + 10 精彩報告
kenny.k + 10
beckubrick + 9 精彩報告

查看全部評分

口爆專家 PowerJan

專業玩家

好堅!

星級玩家

最愛睇戲,打機

76-FC 藍寶石勲章

熟架步真好!

星級玩家

最愛睇戲,打機

76-FC 藍寶石勲章

av友團購買电視!

鑽石玩家

齙牙珍

jayzhk 發表於 2013-6-6 16:12
熟架步真好!

我地都係第一次喳...

鉑金玩家

76-FC 黑鑽石勲章

{:9_404:}{:9_404:}{:9_404:}

星級玩家

恭喜晒q姐,你套smk加埋部大電視,仲唔齊章!

鑽石玩家

齙牙珍

robertnike 發表於 2013-6-6 16:34
恭喜晒q姐,你套smk加埋部大電視,仲唔齊章!

好耐冇見!

今次掃貨冇我份架...

專業玩家

76-FC 藍寶石勲章

部KD-55X9000A都只係兩個半人仔左右,真係好抵玩.....

鑽石玩家

齙牙珍

ice_man 發表於 2013-6-6 16:38
部KD-55X9000A都只係兩個半人仔左右,真係好抵玩.....

咁師兄幾時得閒執番劑呀?