設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: wil-wil

[隨身耳擴] Sony PHA-1 便攜耳擴體驗日【會後討論 ~ 加入嘉賓與 Sony 分享】

keroic 該用戶已被刪除

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

wil-wil 發表於 2013-4-14 02:19
其實 Sony vs Sony 既聲底點駁都一樣 ... 所以又真係會咁!

所以我覺得呢部機既其中一個魅力其實是用於蘋果產品上,昨天主要用PHA1接iPhone4S,除了分析力和推力有明顯進步外,也可以令iPhone有Sony風味的音色,這樣對喜歡蘋果介面操作但不喜歡「蘋果味」,還有想一部電話加舊野就可以體驗便攜初燒的朋友來說,是很不錯的開始
可以用來做USB dac+amp可當做一個plus

評分

參與人數 3威望 +40 金錢 +40 收起 理由
tinsly + 10 + 10
ykluk + 10 + 10 絕對認同
wil-wil + 20 + 20 絕對認同

查看全部評分

…coming soon…
當你知得愈多,就會感到自己知得愈少。
當你覺得沒必要再去知道,你也什麼都不知了

"…的工作其實頗容易。我們不用冒險,卻可佔據道德高地,肆意批評他人的作品甚至個人。我們喜歡鬧人,因為寫者痛快、讀者過癮,但我們最終不得不承認的一點是,人家付出了心力的『垃圾』,意義還是比我們的批評大得多"
- Adapted from 「五星級大鼠」(Ratatouille), credit to 「單刀橫傳的反思」-

1萬

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

keroic 发表于 2013-4-14 03:12
唔知今日第二場係點架呢,會唔會錯過左d精彩一刻呢...

梗係有啦!第二場有3M膠紙大戰Dick哥對像根,最後仲....來自: iPhone客戶端

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

wil-wil 發表於 2013-4-13 23:12
呢到三位喎!! 全部都係大「毒梟」.... !?

我都係繼承76精神者,正所謂毒人者人皆毒之,蒙各位師兄照顧,不知食左幾多樹皮,係時候將d「好」野介紹比大家!我有同大家講「不可一、不可再」,估唔到有人話我販毒WOR,其實我好愛我D版友架!~
用心理學角度需求理論去睇,人既需要分五個階段wor

5.自我實現
4.尊重需要
3.社會需要
2.安全需要
1.生理需要

如果唔先幫版友滿足生理需要,佢地係唔可能自我實現架,經我講一講,係唔係覺得「放毒」好合理呢

評分

參與人數 4威望 +110 金錢 +110 收起 理由
ykluk + 10 + 10 絕對認同
hiyori + 10 + 10 絕對認同
wil-wil + 80 + 80 用家心得

查看全部評分

DAC:North Star Design DAC 32
AMP:Roksan Caspian M Serie 2
SPK:QUAD 9L2

3萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

tinsly 發表於 2013-4-13 22:48
今日小弟有幸出席,一個好好的活動!!!

老實講,部PHA-1試過後,同大王和odin所講一樣,係一部慢熱舒 ...

買啦~~!!! 你咪轉髮型, 好似我咁整個陸軍裝囉~~!! {:9_407:}

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由

查看全部評分

3萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

wil-wil 發表於 2013-4-13 23:08
哈 ... 你有一星期考慮,唔好浪費個優惠!!  其實我都好喜歡 MDR-1R 及 XBA-40。 ...

XBA-40真係巧吸引呢~~!!! {:9_428:}

順帶一提, XBA-40夾PHA-1真係有特別效果, 尤以聽歌仔人聲特別醒神~~!!! {:9_426:}

評分

查看全部評分

3萬

白鑽玩家

tinsly 發表於 2013-4-14 00:03
入耳式耳機我就夠了,唔洗再入,但隻XBA-40個優惠價眞係好吸引

爭啲搞到我掉咗對westone um3x............

評分

查看全部評分

3萬

白鑽玩家

odin1983 發表於 2013-4-14 00:47
喂喂喂!我今日好收斂架啦!我都未拎我套二萬元流動組合「毒害」你,有d野試完係返唔到轉頭架 ...

老DIN, 呢度講SONY, 唔係講你嗰啲萬元流動組合呀~~!!!
keroic 該用戶已被刪除

1萬

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

keroic 發表於 2013-4-15 21:35
3M膠紙

Yes ar!!  Hahahaha...  
Enjoy Music, Enjoy Life!!