設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: wil-wil

[隨身耳擴] Sony PHA-1 便攜耳擴體驗日【會後討論 ~ 加入嘉賓與 Sony 分享】

1萬

副版管

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖神勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

fungl 發表於 2013-4-13 16:47
認住呢幾位「毒販」....  哈哈哈

呢到三位喎!! 全部都係大「毒梟」.... !?  

1萬

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

wil-wil 發表於 2013-4-13 23:08
哈 ... 你有一星期考慮,唔好浪費個優惠!!  其實我都好喜歡 MDR-1R 及 XBA-40。 ...

Yes, I like XBA-40 too!!  

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
tinsly + 10 + 10

查看全部評分

Enjoy Music, Enjoy Life!!

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

wil-wil 發表於 2013-4-13 23:08
哈 ... 你有一星期考慮,唔好浪費個優惠!!  其實我都好喜歡 MDR-1R 及 XBA-40。 ...

入耳式耳機我就夠了,唔洗再入,但隻XBA-40個優惠價眞係好吸引

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

fungl 發表於 2013-4-13 17:26
認住呢幾位「毒販」....  哈哈哈

喂喂喂!我今日好收斂架啦!我都未拎我套二萬元流動組合「毒害」你,有d野試完係返唔到轉頭架

評分

查看全部評分

DAC:North Star Design DAC 32
AMP:Roksan Caspian M Serie 2
SPK:QUAD 9L2

1萬

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

keroic 发表于 2013-4-13 15:31
體驗日好玩,可以試到不少Sony產品,又可以見到一班76友,齊齊玩,齊齊聽...

騾仔?!   {:9_407:} {:9_407:} {:9_407:} {:9_407:} {:9_407:} 來自: iPhone客戶端

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

tinsly 發表於 2013-4-13 22:48
今日小弟有幸出席,一個好好的活動!!!

老實講,部PHA-1試過後,同大王和odin所講一樣,係一部慢熱舒 ...

我向來都係實話實說,PHA1一上耳係無咩驚喜,佢優勝地方係輕巧耐聽同訊噪低。

評分

查看全部評分

DAC:North Star Design DAC 32
AMP:Roksan Caspian M Serie 2
SPK:QUAD 9L2

高級玩家

因為要去朋友的Wedding Party來唔到
支持一下...XDD

評分

wil-wil + 10 + 10

查看全部評分

踩一部機不代表說真話, 讚一部機不代表說謊話

三潮玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

wil-wil 發表於 2013-4-13 23:06
Sony 今日都有回應過,對 S-Master 的數碼解碼技術充滿信心,因此設計時就已經考慮將解碼的工作交由自己 ...

頭先我都有同大Dick哥反映過希望Sony會有部有數碼輸出嘅DAP,我其實對S-Master都好有信心,所以我覺得Sony DAP駁PHA-1反而比獨立用Z1000改進不大呢~~

白鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

odin1983 發表於 2013-4-14 00:53
我向來都係實話實說,PHA1一上耳係無咩驚喜,佢優勝地方係輕巧耐聽同訊噪低。 ...

完全同意,初試我都以為sony做耳擴唔掂,但聽到一陣,就會發現聽多左好多細節,推我對535要開到60%-65%,但動感大D,分析力好左,聽得舒服。煲下唔知會唔會再有變化。
SONY 55X9000F
CA 751R
OPPO 105D
KEF XQ20, XQ50C
MK M4T
JL Audio E112
隆宇 202-8

1萬

副版管

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖神勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

jimmy 發表於 2013-4-14 02:02
頭先我都有同大Dick哥反映過希望Sony會有部有數碼輸出嘅DAP,我其實對S-Master都好有信心,所以我覺得Son ...

其實 Sony vs Sony 既聲底點駁都一樣 ... 所以又真係會咁!