設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: LCPD

[其他] 再見我的初戀 之 ONKYO TX-NR616,TX-NR3010 ,SUNFIRE HRS-10

專業玩家

76-FC 藍寶石勲章

POWER 發表於 2013-4-15 16:15
好細聲掛...唔係好覺D人跌落水有聲

會唔會係既十仔問題呢?

小弟SUB仔SETTING係咁,

相位約45度
音量12點位
皇帝位距離SUB仔約5呎
(X500) AMP就+6DB = 75DB
(AVANIO 7) AMP就+6DB = 75DB
(HRS-10) AMP就+5DB = 75DB(仍摸索中...)

師兄SUB仔SETTING係點?
可否分享下,等其他師兄比D意見。

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

LCPD 發表於 2013-4-15 16:58
小弟SUB仔SETTING係咁,

相位約45度

相位0度 (得0同180選)
十仔果度SET左音量+6 DB
皇帝位距離SUB仔約2M

可能我個十仔太雞吧....
試下SET大聲D個十仔再試下聲唔聲得返D聲先~ THX CHING~
DENON天龍AVC-X4700H
KEF R100
KEF 3005SE
KEF Q50A

UE 18 PRO

專業玩家

76-FC 藍寶石勲章

POWER 發表於 2013-4-15 17:09
相位0度 (得0同180選)
十仔果度SET左音量+6 DB
皇帝位距離SUB仔約2M

試下先,可能有驚喜!

黑鑽玩家

LCPD 發表於 2013-4-15 17:16
試下先,可能有驚喜!

係呢CHING~

不如妳又分享下用緊咩線材~

HDMI~電源等等~

見你都係用QED十仔線~我都係呢~
KEF R100
KEF 3005SE
KEF Q50A

UE 18 PRO

專業玩家

76-FC 藍寶石勲章

POWER 發表於 2013-4-15 17:32
係呢CHING~

不如妳又分享下用緊咩線材~

小弟D平野黎....

AMP -> TV -> 極光
兩部BDP -> AMP -> AQ PEARL
SUB線 -> AQ SUB-A
SUB線 -> QED Reference
SUB線 -> TARALABS RSC 團購中...等收貨...
前中置 -> SUPRA CLASSIC 4.0
後置 -> QED 唔知咩線
後中置 -> BELDEN 8471

預計購入既項目! AQ SUB-3 SUBWOOFER CABLE

黑鑽玩家

BDP -> AMP -> AQ PEARL <=我都係呢條~
SUB線 -> TARALABS RSC 團購中...等收貨... <=呢條我剛剛遲左一步...差一個先到我~

到時收到貨,又等CHING包膠下個分別喇~
KEF R100
KEF 3005SE
KEF Q50A

UE 18 PRO

星級玩家

76 榮譽忠義勲章

我想問隻強戰世界啲畫汁係咪咁衰架呢?好似仲衰過DVD!

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

LCPD 發表於 2013-4-12 10:53
SUNFIRE HRS系列,
二手同全新都有個大概既價錢。

ching 多口問下,點解唔入水貨既,價錢同二手價差不多 ?

專業玩家

76-FC 藍寶石勲章

lamfatlun 發表於 2013-4-15 22:08
我想問隻強戰世界啲畫汁係咪咁衰架呢?好似仲衰過DVD!

網上既一些資料:
ps. 有人話 dvd 畫質粗糙有d問題
~個人覺得係導演故意凝造o既粗微粒畫面風格..
有d似紀錄片味道..反而幾欣賞.. 唔錯..好配合套電影格調~

畫面 - 導演刻意用粗微粒既拍攝方法,攪到畫面好似好多雜訊。

專業玩家

76-FC 藍寶石勲章

paulonmi 發表於 2013-4-15 22:21
ching 多口問下,點解唔入水貨既,價錢同二手價差不多 ?

水貨無咩信心。