設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: Eyesmuri

[電源線] Wireworld Platinum Electra Power Cable

1萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

whitefang 發表於 2013-4-3 05:37
P5 是幾好 但最衰在真正用到只有有7個插, PPP有10個
因為 AC IN和其中一個輸出太接近, 一般靚線用的大頭 ...

P3 得 750W 好似細左D。P3 都好似要兩皮。
從無諗過 WW D power cable 可以用係拖板上。
有機會試一試先。
Thx for C Hing's valuable input.

銀級玩家

WW 的 Platinum Silver  同 Gold 我都用緊, 亦都同其他PC 比較過, 分別有 紅腸, PS Audio, Isotek, Nanotec 等

如只講放係AV 用, 真係唔駛花錢去到 Platinum 同Silver 呢個level, 去到Gold 已經好夠, 唔係無分別, 只係提升不大, 絕不值花多左錢去換小小既提升!

Platinum 同Silver 最好都係放係2 CH,花多左錢既提升 絕對物有所值 !

至於BDP用 , 我絕對推薦 nanotec 306

高級玩家

76-FC 藍寶石勲章

hsbkl 發表於 2013-4-3 13:03
WW 的 Platinum Silver  同 Gold 我都用緊, 亦都同其他PC 比較過, 分別有 紅腸, PS Audio, Isotek, Nanotec ...

Bdp 我都係用 Neotech 306, 請問power amp 用邊條適合,而家preamp 及 power 都係用緊ww gold

銀級玩家

stephenwan 發表於 2013-4-3 13:18
Bdp 我都係用 Neotech 306, 請問power amp 用邊條適合,而家preamp 及 power 都係用緊ww gold ...

Stephen, 我的S1500 用緊PS Audio 的AC5, 平靚正, 都覺得夠力, 但你可以試下 SHUNYATA RESEARCH 的 ZI-TRON COBRA

如下次再換PC, 我的S1500都想試下 cobra

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

WW用係後級夠動態力量嗎?

高級玩家

76-FC 藍寶石勲章

hsbkl 發表於 2013-4-3 13:34
Stephen, 我的S1500 用緊PS Audio 的AC5, 平靚正, 都覺得夠力, 但你可以試下 SHUNYATA RESEARCH 的 ZI-TR ...

啊,原來係你hsbkl 兄,換走隻黑地頭像
我同你一樣用緊1500,你用緊個條是否比ww gold 好大改善定係少許嗎? 一動不如一靜,我唔識去試野,等人好評就考慮去買。
Thx

銀級玩家

Just 過路, 請問 CH.2 power amp 用邊條適合 please if my budget is below 5k? Thanks

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章

hsbkl 發表於 2013-4-3 13:03
WW 的 Platinum Silver  同 Gold 我都用緊, 亦都同其他PC 比較過, 分別有 紅腸, PS Audio, Isotek, Nanotec ...

ching 306用咩頭尾

另外可唔可以講下306 ge 特性

Panasonic P55VT60; Pioneer BDP-LX88
Anthem MRX710; Proceed AMP3;
Front & Surround: Revel M105; Centre: Revel C205 ;  JL Audio E110

銀級玩家

stephenwan 發表於 2013-4-3 14:00
啊,原來係你hsbkl 兄,換走隻黑地頭像
我同你一樣用緊1500,你用緊個條是否比ww gold 好大改善定係少許 ...

其實我好少過黎呢邊

WW gold 分析力好過PS Audio, 所以我擺係前級用,但後級用, 由於我無兩條WW gold, 所以無得AB 對比去試S1500

銀級玩家

mistaleung 發表於 2013-4-3 14:46
ching 306用咩頭尾

另外可唔可以講下306 ge 特性

我用古河銠白金頭尾

306 特性係AV 2方面都有提升, 300蚊尺樓下既線, 無咩對手, V方面, 高清左, 而A方面, 特別係低頻, 多左實左

我試過插WW PE 同306去BDP 比, PE黑位係好DD, 聲就再立體DD, 但兩者價錢一比較,就,  306啦