設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: Eyesmuri

[電源線] Wireworld Platinum Electra Power Cable

1萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

whitefang 發表於 2013-4-2 17:29
完全認同, 小弟也是三條platinum electra, 分別接電源再生, dac, 和clock
本來用條ps audio ac 12又粗又 ...

正料!
小弟正儲緊錢想由隻 PPP 升上 P5。

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

plnl88 發表於 2013-4-2 17:11
你 SE, 3200 兩條都有。你又講下你 D 用後感丫。

大師面前。。。唔敢班門弄斧呀~~~
TV : LG65C9
BDP: CA751BD
Sony HT-ST5000
Apple TV 4K

1萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

tsuiyuen 發表於 2013-4-2 18:56
大師面前。。。唔敢班門弄斧呀~~~

你講你的個人用家感受。無人可以笑你的。因你真係聽到或見到咁。
我都無話 ropresident 師兄的分享岩定錯。
我淨係想佢澄清佢聽感個 base。
畢竟,聽感係好個人的。主觀非常。
我只是奇怪 3200 全銅的 清晰通透度 會好過係 solid occ 銀的  WW 老頂PE。
所以好好奇咁追問落去,想搞清楚一D,免得我有誤解。

高級玩家

plnl88 發表於 2013-4-2 19:10
你講你的個人用家感受。無人可以笑你的。因你真係聽到或見到咁。
我都無話 ropresident 師兄的分享岩定錯 ...

人地覺得3200通透咪通透d囉,你都識講聽感好個人。放鬆d啦,晶爺。臨尾都要攞彩 ,真係滴汗。

好似以前你話條JPS放邊個位都得,夠有師兄話放後級或合併啱d,唔通佢地覺得你唔啱又挑戰你用乜base比較又乜又密咩,大家都明白聽感好主觀架啦。

瞐爺,大人不記小人過,希望原諒小弟直言講出自己感受

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
rt80 + 10 + 10

查看全部評分

星級玩家

PS audio P5

1萬

黃金玩家

sing1357 發表於 2013-4-2 20:07
人地覺得3200通透咪通透d囉,你都識講聽感好個人。放鬆d啦,晶爺。臨尾都要攞彩 ,真係滴汗。

...

um.... 星爺,你所講的紅腸缺點早已如實UPDATED 及記載係以下的貼文。

#611 樓  (後記:#618 樓有回報插 XPA-5 唔掂)
http://post76.hk/forum.php?mod=v ... ;extra=&page=62

#22 樓
http://post76.hk/forum.php?mod=v ... E8%85%B8&page=3

至於 "紅腸插 XPA-5會拮耳" 的情况,小弟亦曾係其他貼文中報導過,一時之間找不到。
搵到再貼給 星爺 做 reference.

至於星爺於論壇中發表自己心中的想法/感受是星爺的權利及自由,小弟不作任何回應了。請見諒。

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

plnl88 發表於 2013-4-2 13:31
我將條 WWSE, 3200 插左落 CEC TL51X CDT --> 1702 DAC --> 兩隻 mono Block 出 Jensen speaker.
亦試左  ...

double-run electra呢樣嘢我有興趣呀

1萬

黃金玩家

bensoncfmak 發表於 2013-4-2 23:00
double-run electra呢樣嘢我有興趣呀

貴架。等我成功左先喇。

1萬

黃金玩家

Eyesmuri 發表於 2013-4-2 20:13
PS audio P5

我都好想買。但放左隻 PPP 都要補兩皮幾。

專業玩家

plnl88 發表於 2013-4-2 17:40
正料!
小弟正儲緊錢想由隻 PPP 升上 P5。

P5 是幾好 但最衰在真正用到只有有7個插, PPP有10個
因為 AC IN和其中一個輸出太接近, 一般靚線用的大頭根本插不到
可以考慮下P3

PS Audio還新出個power base 避震電處二合一, 放在power plant下面一套很型
電源再生都有西裝.. 不過未有機會試

講返電源線, 中肯些 條AC-12 接amp還是很好聲的
個人經驗ww線用在系統越前越好, 拖把/source.. 等等

評分

參與人數 1威望 +1 收起 理由
soalex + 1 絕對認同

查看全部評分