設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: lukalok

[討論] 一週就收回2億美金成本嘅爛故事片特技片王

黃金玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

星級玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

呢套戲有幾幕我覺得好反感...

星級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

睇戲絕對係非常個人既東西, 大家都可以有自己既立場同影評, 大家無需要太過認真看待呀!!!
LUK兄都係想舒發自己睇完呢套戲既立場呢~~~

對唔住, 我會屏蔽一D唔合適既回應!!
THX~ ...
小瑟 發表於 2009-6-30 09:59

睇戲絕對係非常個人既東西 - 真的講得好岩!
我近來都在想呢類問題。
我覺得好看既戲,身邊既同事朋友都話不好看...
就拿變2說,有個人話2舊鐵打來打去有咩好看?
我真是唔知卑咩反應好...

首先我是一個超級電影迷,每一套戲我都覺得有可以欣賞既地方(除左真是好爛既戲)
所以起初我真是唔明點解有d人(我識既人中)套套戲都話唔好看,給我既感覺就好似無戲是好看的。
我真是有試過因為咁而唔開心,更一度以為我自己是個無深度既人,唔知咩是好電影

有小小離題,其實我想講既就是:電影是個人的!
你覺得好看,我覺得唔好看;
你覺得唔好看,我覺得好看;
你覺得好看,我覺得好看,他覺得唔好看... ...

最簡單,最直接,是"自己"。
自己鐘意就得!

黑鑽玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

套戲今日剛睇,雖然同第一集差好遠,但就未至於話適合唔用腦或同4仔劇情一樣!

行動組特工

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

《變形金剛 - 狂派再起》
一小段對白一場勁動作場面,一兩場爛gag又另一場action,一陣肉唇露波罅又多另一場跑來跑去,咁就2個半鐘。你有乜感受﹕
1) 唔知做乜就過咗150分鐘﹔
2) 150分鐘內你想見到megan fox多過fa ...
lukalok 發表於 2009-6-29 23:31

大部份都認同, 不過樓主你講到禁直好易觸某部份觀眾o既痛處~

其實樓主話鍾意睇o既人大部份可能係唔想用腦o既年輕人啫, 係可能啫大家又唔駛對號入座~

有時睇戲唔帶腦都係好正常, 如果唔帶腦入場TF2可能唔錯嫁~

但係我就唔小心帶左個腦入場就覺得唔好睇喇~

行動組特工

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

如果喜歡變2係等於比較年輕同唔鍾意用腦,我會絕對認同,不過咁樣只係証明發文者思想年齡守舊,懷念過去,無法接受新事物或新世代而己,做人唔係要隨波逐流,主流未必係好,但排斥主流,絕對係自己的損失,點解咁多 ...
阿定 發表於 2009-6-30 09:16

"點解咁多人仲喜歡睇港產片同電視戲,就係因為大部分人都唔喜歡用腦"

定兄你都犯左同樓主同一樣o既錯誤, 邊個話鍾意睇港產片就等於唔鍾意用腦~

你試吓睇"大隻佬"同埋"神探"唔帶腦丫~

行動組版主

76 榮譽版主勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

"點解咁多人仲喜歡睇港產片同電視戲,就係因為大部分人都唔喜歡用腦"

定兄你都犯左同樓主同一樣o既錯誤, 邊個話鍾意睇港產片就等於唔鍾意用腦~

你試吓睇"大隻佬"同埋"神探"唔帶腦丫~ ...
ahnel 發表於 2009-7-2 10:30

錯要企定,大家打我吧,唔好打面就得啦!

現作出以下修改!
點解咁多人仲喜歡睇(家有喜事2009)呢類港產片同(畢打自己人)呢d電視戲,就係因為大部分人都唔喜歡用腦

行動組特工

錯要企定,大家打我吧,唔好打面就得啦!

現作出以下修改!
點解咁多人仲喜歡睇(家有喜事2009)呢類港產片同(畢打自己人)呢d電視戲,就係因為大部分人都唔喜歡用腦 ...
阿定 發表於 2009-7-2 10:42

錦就啱喇~ 港產片都仲有d好野嫁, 唔應該因為d"家有喜事"之流影響左佢地呀~

行動組版主

76 榮譽版主勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

錦就啱喇~ 港產片都仲有d好野嫁, 唔應該因為d"家有喜事"之流影響左佢地呀~
ahnel 發表於 2009-7-2 10:46

不過不得不承認,主流港產片都係 矮仔多情 呢類最受歡迎!

P.S.: 期待殺人犯中!

行動組特工

不過不得不承認,主流港產片都係 矮仔多情 呢類最受歡迎!

P.S.: 期待殺人犯中!
阿定 發表於 2009-7-2 11:39

我都唔知點解仲有人投資拍"矮仔多情"lee d錦o既戲~
邊回到本嫁~