設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: lukalok

[討論] 一週就收回2億美金成本嘅爛故事片特技片王

行動組版主

76 榮譽版主勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

主因係發文時用左大人同細路去區分,強行把別人對精明消費者的定義加上其它人身上!

作為精明的消費者,我追求的係官能剌激,我清楚明白我的喜好,所以我比錢買飛入場睇變2,而我比左出去的錢,亦滿足到我當初針對官能剌激的要求,甚至我覺得比我預期的更多更滿足,作為消費者,針對今次比錢買飛的行為,我非常精明,豪無後悔!
發文者有權針對個人情況及思考行為,認為自已今次的消費係一次唔精明的決定,但要判定唔喜歡睇的人才是精明消費者,發文者就等同曾生強迫要別人同佢一樣思考模式一樣,被人批判是絕對可以意料之內,任何人都無權判斷或強迫別人要喜歡自己喜歡的"內容加特技"才是精明,相反就是不用腦!
針對自己的喜好來寫影評絕對無錯,但把主觀的判決寫成必然的定論,把喜歡變2的人寫成不精明消費,唔用腦,就正如law1987兄所講,這叫自大,自以為世界是為你而走,不折不扣的自大影評,如果換個角度,就正如李雲迪兄所講,作為影評,只有自已的觀點,缺乏公平的理據支持,這只不過是小學生的作文級數亦是事實!

銀級玩家

懶人一個

師兄。。大家都係討論。算啦,不過我買左飛星期三去圓方睇。
matta722 發表於 2009-6-30 09:58

師兄我都係wo,我看6:50 6院,個位就麻麻,買得遲無計。
你呢??
Onkyo TX- NR906
CDP:YBA YC201
Speaker:Focus Audio fp 60se

2萬

三潮玩家

J J

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

TF2 我都有朋友睇左話唔好睇,佢地comments就係話都唔知邊個打邊個,亂到死!

所以睇戲既野真係好個人,梗有人讚有人彈!

星級玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章

睇戲絕對係非常個人既東西, 大家都可以有自己既立場同影評, 大家無需要太過認真看待呀!!!
LUK兄都係想舒發自己睇完呢套戲既立場呢~~~

對唔住, 我會屏蔽一D有可以唔合適既回應!!
THX~ ...
小瑟 發表於 2009-6-30 09:59 AM

????

1萬

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

主因係發文時用左大人同細路去區分,強行把別人對精明消費者的定義加上其它人身上!

作為精明的消費者,我追求的係官能剌激,我清楚明白我的喜好,所以我比錢買飛入場睇變2,而我比左出去的錢,亦滿足到我當初針對 ...
阿定 發表於 2009-6-30 10:21

定兄, 言之有理
Anthony Chan
AV Blog: avnewbie.com
Full Active 5.2.4 system
Sources: Panasonic DP-UB9000EBK, Shield TV Pro 2019, Apple TV 4K, AV Processor: Acurus Muse 16, Speakers: PSI Audio A21-M x 5, A17-M x 2, Ya

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

定兄, 言之有理
chhanthony 發表於 2009-6-30 16:33

定兄, 言之有理, plus 講得好!!

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

買碟睇算

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

????
law1987 發表於 2009-6-30 15:39

SORRY, 打多左!!!
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

作為精明的消費者,我追求的係官能剌激,我清楚明白我的喜好,所以我比錢買飛入場睇變2,而我比左出去的錢,亦滿足到我當初針對 ...

講得好有道理!!!! 亦都非常好笑~~
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

1萬

黃金玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章

絕對同意,唔好硬要將自己喜好感受放在他人身上!