設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: David_Vincent

[藍光播放機] 你仲會買Philips BDP-9700嗎?

高級玩家

華山派劣徒令狐冲

alice72714 發表於 2013-9-18 12:23
請問邊間SHOP賣$2200? THX!

本身已有一台9600, 但有一輪菲記show room有批"陳列品"9700祗用$2.200.-散貨, 我執左兩部, 一部讓左俾朋友...依家無喇, 但新機折實街價估計都係$3,500 - $3,600.-吧了...
不應迷信科學但不可不相信科學。

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

eyebyeye 發表於 2013-9-18 13:13
本身已有一台9600, 但有一輪菲記show room有批"陳列品"9700祗用$2.200.-散貨, 我執左兩部, 一部讓左俾朋 ...

THX!

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

如以正價計 9700比103 只平6-7佰元

高級玩家

華山派劣徒令狐冲

講用料邊部機超正, 打開過機蓋睇下咪知lor,  邊部機聲畫正d都仲要拗就更加無謂了...哈哈!

至於CDT我用乜機比, 開名就無乜品喇。不過我可以話比你知, 十幾年前我己用Wadia的CDT, 最後賣走的是Barclay CD M1。(唔係尼兩部, 尼兩部買果時都超過三萬)

唔想再講咁多喇, 不再回貼了, 一句講晒, 我十幾位用緊9600/9700的朋友到依家都仍然好happy...用唔用度9700或許不是與明智消費有關, 而是一種緣份吧! 拜拜了, 哈哈!
不應迷信科學但不可不相信科學。

進階玩家

係羅..禁部Philips 有無KO部Wadia ?

我明啦..你一定用部philips 接去部chord DAC ..唔怪得可以KO 禁多部萬元級CDP啦~只係DAC 都十幾廿萬~哈哈
5.1
前:Focal 907be
中:Focal cc700
後:Focal sib
AV AMP:NR-929
BR:CA752
超低:SPL800
投影: Pana AR-100 TV: Pana 42 Plasma
2.0
Mac ,Cray DAC, 金仔E550

進階玩家

講真..真係唔多抵得有人可以禁玩..

philips --> chord ..

呢樣你話我食唔到,我又十分同意
5.1
投影: Pana AR-100 TV: Pana 42 Plasma
2.0

進階玩家

講真..我朋友真係少..而且買blu-ray而經唔多..買親都要係philips 9700.. 重有十幾個..一句講晒..Philips market share 勁~!
5.1
2.0

黃金玩家

肥仔樂 發表於 2013-9-18 11:09
其實呢句最實際..正好講晒philips 點解出到禁靚聲畫都只係2千幾..

一分錢一分貨..自己諗~ ...

多謝師兄認同,用飛記要有包容心和忍耐力,她價平,畫靚,聲甜,但穩定性差,希望下次軟件更新會好些.
最愛K-POP女團T-ara居麗,Davichi.
P記-LX88,山葉-2040,天逸HD5250SE後级,P記G10Plasma
5隻PMC-TB2,2隻MQ100前上置,2隻audio  pro 後置.
老秦3115D重底音.  
X-BOX ONE,PS4.

鑽石玩家

網上好多批評話9700好多問題,但自從HK$2200.執左兩部返黎之後,一直都唔覺好大問題,可能我只用一條EVX HDMI出晒聲同畫啦,所以冇咁多煩惱。

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

我都係2200 果批客~~當時我係外國~~叫女友幫我抬番屋企~~只叫佢試過機~~佢買埋空氣炸爐
我自己一直都係用電腦 HDMI 出 AMP~~見佢做2200先執番嚟
初時同女友都無大感覺靚幾多?~~一直無要求又無AB 對比
直到前晚用佢睇 14G 非常盜MKV 掛字幕~~睇睇吓中間無咗字幕~~~局用電腦睇埋個尾~~~嘩~~原來電腦 HDMI 出~~一比之下真係慘不忍睹
而家睇咩都要用9700  ~~~MKV 要合併宇幕

用呢咁耐~~菲仔的確係有少問題嘅~~~出碟實體制時得時唔得~~用REMOTE 先得~~~( 好彩我睇 MKV 多)
煲得太多MKV 唔夠RAM ~~HANG 過兩次~~~~~~~
不過依然用得開心~~~~呢個價~~咁嘅質素已經蓋過所有小問題~~~~~~我宗指性價比好緊要~~~不信牌子效應~~越貴越靚的理論~~