設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: David_Vincent

[藍光播放機] 你仲會買Philips BDP-9700嗎?

黃金玩家

總之你預左飛妹間中發小姐婢氣,就冇問題,她不發脾氣,聲畫超正.(樣靚身材正)
最愛K-POP女團T-ara居麗,Davichi.
P記-LX88,山葉-2040,天逸HD5250SE後级,P記G10Plasma
5隻PMC-TB2,2隻MQ100前上置,2隻audio  pro 後置.
老秦3115D重底音.  
X-BOX ONE,PS4.

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

YYSKY 發表於 2013-9-17 12:52
用雙HDMI 玩影音分家就乜事都無非常穩定,聲畫一流。

好55幾條街,我係55前用家,佢咪一樣耐不耐要抆蘇 ...

咁即是點set? 畫Hdmi直去電視,聲就hdmi去amp,之後閉掉amp自動揀source的功能?
VPI prime scout
Accuphase E-380
Holo Audio Spring L3
Aurender N100H
Luxman D-03X
B&W 804d4

星級玩家

Anyone experience an issue after the new 3.92 firmware upgrade?  I used to be able to play COPY blu ray but now i am not able to play it directly.  I will need to play a REAL Blu ray for around couple mins then it will play the COPY blu ray.

1萬

行動組版主

半專業貓奴

76 榮譽版主勲章76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

除咗之前講個DD問題外, 呢部飛記對我呢類草根黎講真係聲畫大躍進了

高級玩家

華山派劣徒令狐冲

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
簽名被屏蔽

高級玩家

華山派劣徒令狐冲

shyko 發表於 2013-9-17 16:59
Anyone experience an issue after the new 3.92 firmware upgrade?  I used to be able to play COPY blu  ...

I am also using firmware version 3.92 without any problem reading "China made Blu-ray movies"...You may try re install the firmware or do one more time system reset...

Regards, have a nice day!
不應迷信科學但不可不相信科學。

進階玩家

>>吃不到的葡萄真是酸的???

玩部3千幾元機..洗唔葡萄呀.買條線都有時唔止啦..

不過我覺得philips夾hardware係有d問題..只係你撞唔到..米無事..而且philips 修理部質數都唔係好..所以唔怕有小問題..3千幾又真係幾抵玩..

5.1
前:Focal 907be
中:Focal cc700
後:Focal sib
AV AMP:NR-929
BR:CA752
超低:SPL800
投影: Pana AR-100 TV: Pana 42 Plasma
2.0
Mac ,Cray DAC, 金仔E550

高級玩家

華山派劣徒令狐冲

肥仔樂 發表於 2013-9-18 09:07
>>吃不到的葡萄真是酸的???

玩部3千幾元機..洗唔葡萄呀.買條線都有時唔止啦..

唔係3千幾, 祗係$2,200.- , 尼d葡萄買唔到架啦,

做人簡單d, 睇藍光就睇藍光, 當CDT用就安心聽音樂, 機器適當分工, 唔好搞咁多古零精怪野, d機咪無咁多問題出現lor...
不應迷信科學但不可不相信科學。

進階玩家

如果講分工..部9700 睇戲唔夠103靚

聽歌唔夠事但一部cd player.. 就算2千幾..都唔明禁開心做咩..禁都要葡萄 ?

想平平地買部全能機..點知又話

"做人簡單d, 睇藍光就睇藍光, 當CDT用就安心聽音樂, 機器適當分工, 唔好搞咁多古零精怪野, d機咪無多問題出現lor..."
5.1
投影: Pana AR-100 TV: Pana 42 Plasma
2.0

進階玩家

kairiip 發表於 2013-9-17 14:54
總之你預左飛妹間中發小姐婢氣,就冇問題,她不發脾氣,聲畫超正.(樣靚身材正) ...

其實呢句最實際..正好講晒philips 點解出到禁靚聲畫都只係2千幾..

一分錢一分貨..自己諗~
5.1
2.0