設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: MingSir

[汽車] Bridgestone 石橋 RE002

進階玩家

Dear Ming Sir,

I know PSS at 17 inch are around $7400 for 4 because I am using it. But I am sorry that I don't know the 18'.

黑鑽玩家

Price seems ok wor, thanks !

進階玩家

MingSir 發表於 2013-1-8 01:35
鍾情IS250, 都因為貪佢駕乘舒適, 操控又唔錯, IS250 得個樣, 唔"劈"得, 用RE11似乎浪費左條呔, 加上價錢又 ...

I'm using PS3 on my E46.  Much quiet than my previous Z1*, and good performance on dry/wet condition.

銀級玩家

Ching,

最近換咗呔, 同你size一樣, 給你參考下.  Goodyear Eagle F1 Asymmetic 2
225 40 18 = $1580 x 1
255 40 18 = $1900 x 1
我以前用一代, 覺得好靜, 乾濕地都冇問題, 當然我自己不是用來飛車的, 正常用絶對OK.  現在剛換2代, 仍然好靜, 還未開呔, 會對佢有信心!  

黑鑽玩家

w8330a 發表於 2013-1-17 12:19
Ching,

最近換咗呔, 同你size一樣, 給你參考下.  Goodyear Eagle F1 Asymmetic 2

Thx so much,

Goodyear Eagle is much cheaper than RE002, just quote the RE002 from several shops, the cheapest for RE002 is around $26XX(255/40R18) and $21XX(225/40R18) respectively !

Will consider which one is better ! And Michekin PS3 is is around $27XX(255/40R18) and $22XX(225/40R18), quite costly
我祗是普通會員,唔係版主

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

w8330a 發表於 2013-1-17 12:19
Ching,

師兄,您喺邊頭Quota到呢個價?可否PM我,謝謝。

我嚟梗換對Nitto NT05玩吓,都係日本仔嘢,245/40/R18約$17xx,睇吓表現如何,外國評價佢都唔錯。
Pansonic Plasma TH-P42G10H
Yamaha RX-V667

2010 Subaru Impreza STi

銀級玩家

ctkelvin 發表於 2013-1-17 16:35

我嚟梗換對Nitto NT05玩吓,都係日本仔嘢,245/40/R18 ...

已 pm

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

w8330a 發表於 2013-1-17 17:08
已 pm

Thx!!!
師兄,您都係住嗰頭附近?
Pansonic Plasma TH-P42G10H
Yamaha RX-V667

2010 Subaru Impreza STi

銀級玩家

ctkelvin 發表於 2013-1-18 11:30
Thx!!!
師兄,您都係住嗰頭附近?

唔是呢, 不過都唔太遠.

星級玩家

ctkelvin 發表於 2013-1-17 16:35

我嚟梗換對Nitto NT05玩吓,都係日本仔嘢,245/40/R18 ...

ching 我都有朋友介紹我用NITTO, 睇過外國評價都幾好咁喎....CHING 換左未? 咩價位同想聽下你意見...
我心大心細換PSS 定NITTO...
P42G10H
PIONEER LX75
DUNE H1
MT-CD40,傳神S5胆前級, HORUS AUDIO A200
Mission792, 78C, nanosat prestige, SPL800i, PF30