設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[汽車] Bridgestone 石橋 RE002

黑鑽玩家

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
各位師兄,

小弟架車夠期換呔, 屬意 RE002, 有無呔鋪介紹?

255/40R18 x 2
225/40R18 x 2

知唔知大概咩價

要求: 乾、濕表現要不太差, 要靜, 耐用些少(所以不考慮半熱溶呔)

用過 BS GIII, GR80, RE050, RE001, Dunlop SP Sport, Pirelli P6000 !

相近價位有無好呔介紹?
我祗是普通會員,唔係版主

黑鑽玩家

Any recommendation ?

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

MingSir 發表於 2013-1-6 21:46
Any recommendation ?

師兄你部咩車呢? RE002未用過, 不過RE001就Ok但唔耐行...
Amp:Anthem MRX-710/Bp:Philips9600/SACD player:Luxman D-03 Deluxe+Calyx DAC /Int.Amp:Melody Super 34(KT77)/Fs:A4SPT-VP 酒桶仔/Cs:QUAD L2CENTER/Rs:Quadlite/W:800Ultra/PC:Gutwire3.1&5.1/ISO FOCUS

黑鑽玩家

Thx !

IS250......RE001 在我上一架 IS250 都用過, 乾地一流, 濕地就中規中矩, 耐用方面亦不過不失, 起碼耐用過我上架IS250o既原庄RE050, 但今次架250就跟Dunlop SP 2080, 好唔掂, 亦都夠期換!

有無師兄有好介紹?

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

樓主有冇諗過RE11,人人都話乾濕一流,不過貴錢就會貴啲!
Pansonic Plasma TH-P42G10H
Yamaha RX-V667

2010 Subaru Impreza STi

黑鑽玩家

鍾情IS250, 都因為貪佢駕乘舒適, 操控又唔錯, IS250 得個樣, 唔"劈"得, 用RE11似乎浪費左條呔, 加上價錢又貴, 又不耐用, 都係唔多o岩我, 謝過先!

睇下有無師兄有相熟呔鋪, 俾到 BS RE002 或 Michelin PS3 好價 !!

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

MingSir 發表於 2013-1-8 01:35
鍾情IS250, 都因為貪佢駕乘舒適, 操控又唔錯, IS250 得個樣, 唔"劈"得, 用RE11似乎浪費左條呔, 加上價錢又 ...

部IS250係咪一插車匙個軚環位會自動升降㗎..我印象中呢款車好似有呢個function喎...如果係既真係好Grand !!
方便Post. d相片去我的愛驅個Forum度俾大家欣賞下呀~Thx!!
Amp:Anthem MRX-710/Bp:Philips9600/SACD player:Luxman D-03 Deluxe+Calyx DAC /Int.Amp:Melody Super 34(KT77)/Fs:A4SPT-VP 酒桶仔/Cs:QUAD L2CENTER/Rs:Quadlite/W:800Ultra/PC:Gutwire3.1&5.1/ISO FOCUS

黑鑽玩家

titus614 發表於 2013-1-8 12:16
部IS250係咪一插車匙個軚環位會自動升降㗎..我印象中呢款車好似有呢個function喎...如果係既真係好Grand  ...

類似喇, 不過佢係 keyless, 按個 start/stop button, 佢就縮低少少方便你落車, 坐低按 start 就會 resume 番你 set 左 memory 個位 !

進階玩家

Try Michelin PSS
Quite good in both dry and wet

黑鑽玩家

Got it with thanks ! What is the price range of PSS?