設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: johnnykut

[請教] 終於毒發,準備學下玩家庭影院,請問????~~~

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

多謝咁多位師兄既意見呀
細佬我先前只係對耳機有少少認識,玩下中價耳塞,平價耳筒,,,diy一下耳擴,信號線等~~
我睇戲,聽歌,打機好平均,,,,仲未知對咩取向~~
所以應該要好似 luk爺咁講要去毒氣室聽下先得~~~
咁即係要去運下桔囉~~~
師兄們有冇推介邊間鋪既服務好d既呢??
玩開耳機,我其實都明白耳聽為實既道理,,但係面皮薄,怕去運桔俾人白眼,冇人show,到時又冇癮

星級玩家

因為講樣講性價比, P6 都正過 Mezzo.....好多
yuppi 發表於 2012-4-12 16:07

Mezzo 可以值多三數千,P6 可以值多過一皮

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

見唔少師兄都會上外國網站買野~~
其實風險高唔高??真係有問題大家會寄返去定係香港搵人修理算呢???
岩岩上"呀馬信"睇,好似真係平好多咁~~

科林玩家

睇送食飯•••••

進階玩家

正如ykluk師兄咁講,每個人要求唔同,就算同一套AV設備,唔同環境,唔同線材等都會有唔同效果,所以要睇chi ...
joelcan 發表於 2012-4-12 11:09

新系Y記點只睇戲好,用黎聽歌都好正嫁,尤其英國喇叭。

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

Mezzo 可以值多三數千,P6 可以值多過一皮
siuping 發表於 2012-4-12 16:11

P6 點止一皮?
我買唔起,分分鐘要食樹皮!

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

john哥, 其實你自己有無去吓唔同既毒氣室聽過任何牌子既amp同spk?
小弟覺得, 無論係咩amp同spk,  ...
ykluk 發表於 2012-4-12 10:09

絕對同意!!

P.S. 可能我係木耳...

3萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

多謝咁多位師兄既意見呀
細佬我先前只係對耳機有少少認識,玩下中價耳塞,平價耳筒,,,diy一下耳擴, ...
johnnykut 發表於 2012-4-12 16:10

做乜咁多衰仔跟我口水尾~~~!! {:9_416:}
其實唔同牌子都要去唔同地方試, 如果驚會摸門釘比人嘈, 咁可以去一啲大行, 例如豐X, 或者去kef showroom都有唔同牌子既amp可以試吓, 當然你要了解咗kef spk係咩特性先容易了解~~!!
好似小弟咁, 最好既試機方法就係周圍去唔同ching屋企試, 同埋參加多啲post76活動咪有得試囉~~!!

3萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

見唔少師兄都會上外國網站買野~~
其實風險高唔高??真係有問題大家會寄返去定係香港搵人修理算呢???
岩岩上" ...
johnnykut 發表於 2012-4-12 19:38

美遜嘢唔可以直接寄嚟, 要搵代郵.
至於保養, 基本上都係當水貨買, 有問題都可能要落ssp...{:9_433:}

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

做乜咁多衰仔跟我口水尾~~~!!  
其實唔同牌子都要去唔同地方試, 如果驚會摸門釘比人嘈, 咁可以 ...
ykluk 發表於 2012-4-13 11:46

咁我weekend過mk行下先~~~
呢兩日都睇到有關Mordaunt-Short Genie 402既資料,個樣又靚仔,評價仲好似幾好~~~
喇叭我都夠膽買水貨,因為好似結構比較簡單,壞既機會應該少d~~~~但係amp都係香港鋪頭買穩陣~~

我只係岩岩黎76冇耐,而且乜都唔識,,唔係咁好意跟埋你地去家訪