設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: tsw01

[重低音] 迷你拾仔

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 綠翡翠勲章

所以當佢咁主動話有得試既時候 , 我有點 "受寵若驚"既感覺 ........ 我只係睇D入門野 , 佢都一樣咁好招呼 .
Yamaha CX-A5200,MX-A5200
Soulution 330
Vivid audio G4S2
Shunyata research Triton V3
Konda audio note Sps 2.7

進階玩家

Were you the one testing MM-8 in "通利" around 5-6pm? To me the subwooder sounds too strong and a bit too long.
My wife and I were there looking for satellite speakers.
Yes, 個 sales 真係好好人

尋日路過尖沙咀 , 身痕上左"通利"試MM-8 , 果然有驚喜 , 真係估佢唔到 .  
[OT] 通利個 sales 真係好好人 , 同旺角果D比真係 "天與地" .......
里奧 發表於 2009-3-25 11:20

1萬

黃金玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章

今又只認同 而家D人買野係今鬼精 王老太上身今 格雲全港九新界 

又成曰問底價幾多 (包括上網二手買賣)吳知已為番左羅湖城今 成日問完會買既人 都吳知佔吳占到5% 試問有乜生存空間 AV野己經吳係 ...
takkie 發表於 2009-3-25 15:09

點解王老太上身?係因為比人騙過,見過鬼都怕黑,買野格價係正常,在坐冇人想買貴咗野,樓上鋪做唔住主要原因唔係價錢,我公司係做品牌零售花粧護膚品,分店三十多間,但水貨沖塞市場,價錢比正價平六折,咁點解有部分客人都要到我公司門市購買,係服務同信心,作為一個顧客走入一間店鋪,想幫襯得來的態度話比你聽,喂!我全港最平,買就買唔買就算,無得試!喂!大佬,我大拿拿擺幾千銀出黎,唔係試下都唔得,問下都唔得,我D錢唔係執番黎,係好幸苦賺番黎,真係有血有汁,咁點解要受氣先,受完氣不特止,可能重要比你老點買錯野,買咗野如果有問題,左推右推咩都唔關佢事,最後都幫唔到你,好似有個網友,比晒錢間鋪就執咗,萬幾銀都唔知攞返幾多,咁點叫人响你到買野呀,幾平都死喇!(不過唔係全部樓上鋪係咁,只係個別係咁,有好多都係服務好,價錢平應該多加支持,唔係大公司會獨市,咁就無眼睇)

進階玩家

76-FC 藍寶石勲章

108# maner394

有point ! agree x 2 !

加上依家有這類型討論區作志同道合既交流 , 一傳十 , 十傳百 , 百傳千 ! 當然偶有"廣告稿" , 亦有"毒品稿" , 但總比"彈多讚少"好 !

當然總代理及一般零售舖有不同目的及做法, 但代理都唔想o的零售死既, 講真, 代理開得幾多間舖, 代理得一兩隻牌子, 你估客路會有幾廣 ?

仲有, 香港其一特色係 同類零售舖都喜歡開埋一齊附近 , 你睇 電腦有主力深水x , 水族有旺角花園街 等等 !

小弟新人一名, 有感而發 , 不喜勿打面 !

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 綠翡翠勲章

樓上舖就係有一批害群之馬 (影響成個行業) , 成日呃D新手  , 再加上佢地獨特既銷售態度(飛機價 ,白鴿眼) , 所以先攪成今時今日咁 . 呢個係信心+服務態度問題 .

銀級玩家

我無咁早 , 我大約係 18:25-18:50 左右試的 .
yup , 個sales同中環果區差不多 , 真係幾nice

Were you the one testing MM-8 in "通利" around 5-6pm? To me the subwooder sounds too strong and a bit too long.
My wife and I were there looking for satellite speakers.

...
Gulu 發表於 2009-3-25 16:33

銀級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

...
Gulu 發表於 2009-3-25 16:33

Hello Ching
please to meet you
我唸你遇見的是我
我最後都係支持左樓上店(絕對唔會係X成)的Energy(MM8同款)

銀級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

尋日路過尖沙咀 , 身痕上左"通利"試MM-8 , 果然有驚喜 , 真係估佢唔到 .  
[OT] 通利個 sales 真係好好人 , 同旺角果D比真係 "天與地" .......
里奧 發表於 2009-3-25 11:20

這個Sales超好人又主動,
真係業界中比較悍見
真想同佢買隻AV Amp 663

黃金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

Hello Ching
please to meet you
我唸你遇見的是我
我最後都係支持左樓上店(絕對唔會係X成)的Energy(MM8同款)
stanley2468 發表於 2009-3-25 21:50

C Hing, do you have any comment on the similarity and difference between the Energy(MM8同款) and Mirage (MM-8).
Thanks !

銀級玩家

如無看錯,應該OEM兩者一樣
以體積計除Sunfire HRS8 高一班外
此8"應比威力登impact-mini好
但我冇聽過microvee,因over budget
以$3xxx計,性價比好強
此sw聽歌好正