alexlcw 發表於 2012-1-1 14:55

我的新TV TH-P50VT30H 唉....

5日前送咗貨,晏晝安裝埋。本應開心咁去睇部新電視,點知下一日上晝開咗一個鐘就發現個畫面有粒光點閃吓閃吓,好顯眼。我就即刻call cs叫師傅嚟check機,睇吓可唔可以換機。下一日佢上到嚟,佢見到粒點就話一粒點係冇得換嘅,要四粒至有得換。跟住佢就同部機影特寫、寫報告、校機。佢係咁寫份報告,"符合廠方生產標準,仍屬正常,不能換機"。份報告重畫咗幅圖指住粒光點喺邊。佢話我可以試吓同"燴老伯"傾傾睇吓可唔可以換機。
同日我去"燴老伯"度問,個sales話不能直接換機畀我,佢哋只能夠叫代理上去我屋企check機,話可以換佢哋至會換畀我。咁我就話係個師傅叫我嚟同你哋傾,佢話如果師傅叫你嚟咁可能會有特別原因。佢就羅咗我張發票同張報告去影印。佢話會幫我同代理傾有冇得換機,假期後會有回覆。

粒光點喺全黑畫面係消失嘅,係有色嘅畫面係會閃吓閃吓。
之後,我已經搵到藍畫面有一粒死點、一粒半死。紅畫面有一粒半死。全部唔同位置共4粒點有問題。

如C hing想買Panasonic TV,可以參考我呢個遭遇,再三考慮應該買不買。

kefana 發表於 2012-1-1 15:41

Oh. 頂級機都有呢d問題。

lamdog 發表於 2012-1-1 16:43

So sad{:6_154:}

circleli 發表於 2012-1-1 17:23

睇睇假期後代理如何跟進 {:6_229:}

guly 發表於 2012-1-1 17:45

希望售後服務令師兄滿意啦!!

raymond430 發表於 2012-1-1 17:56

ching真係唔好彩,假期後睇代理如何跟進!
雖然我並非panasonic用家,但佢地嘅product質素及QC一向幾好,相信ching遇到嘅只是少部份唔好彩個別事件而已!

move7648 發表於 2012-1-1 18:06

Re: 我的新TV TH-P50VT30H 唉....

想請教下,plasma係電漿屏幕,都會好似LCD咁有死點咩?

circleli 發表於 2012-1-1 18:10

想請教下,plasma係電漿屏幕,都會好似LCD咁有死點咩?
move7648 發表於 2012-1-1 18:06 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif
情況完全一模樣 {:6_238:}

wkw9811 發表於 2012-1-1 18:49

My P46ST30H installed yesterday
All fine.

dragonyam 發表於 2012-1-1 21:00

希望師兄可以換到部新機俾你啦...
頁: [1] 2 3 4
查看完整版本: 我的新TV TH-P50VT30H 唉....

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。