heven 發表於 2024-6-18 16:45

LeoChin@FB 發表於 2024-6-18 08:59
你講呢個?:

師兄,就係依條👍🏻🤓

LeoChin@FB 發表於 2024-6-18 17:05

heven 發表於 2024-6-18 16:45
師兄,就係依條👍🏻🤓

呢條係喺宜家見到咖咋,唔使諗喇

heven 發表於 2024-6-18 17:35

LeoChin@FB 發表於 2024-6-17 12:29
擺呢條fuse落條神枱線,我覺得好嘥料!

換條紫霞、加埋你粒靚fuse, 肯定利到鎅眼👍

師兄,小工不才,何謂紫霞,請說明之🙏🏻🤓

LeoChin@FB 發表於 2024-6-18 17:38

Nordost 唯一一條八字插

20120820 發表於 2024-6-18 18:01

LeoChin@FB 發表於 2024-6-18 17:38
Nordost 唯一一條八字插

仲有以下

RED DAWN

https://www.nordost.com/leif/red-dawn/red-dawn-power-cord.php

HEIMDALL 2

https://www.nordost.com/norse2/heimdall2/heimdall2-powercord.php

VALHALLA 2

https://www.nordost.com/valhalla-reference/power-cord.php

至於會不會買又另一回事(問完代理要訂和d價錢{:1_331:} 再諗)

20120820 發表於 2024-6-18 18:02

LeoChin@FB 發表於 2024-6-18 14:31
一物兩用,絕對好過用兩個轉接頭

借圖,furutech.com

就係呢條古河8字頭電源線

有獨立filter用普通iec電源線巳好正

改用更靚iec電源線當然更正即插即見效冇得頂

之前毒友們找到後即試有多種玩法之後他們全部8字頭電源都用了它向我放毒

一看下竟然可以咁靚利害利害而且多種玩法效果超正可自己揀誰種岩玩

唉!當然中伏現在用於TV and Apple tv效果非常滿意

LeoChin@FB 發表於 2024-6-18 18:18

20120820 發表於 2024-6-18 18:01
仲有以下

RED DAWN

係呀,代理冇存八字插嘛,英式13A插都比較少喇,明白嘅,少人搵嘅嘢、點存吖,大不了、盡代理責任、幫個客訂囉。

我睇香港代理網頁,閣下提嗰幾條靚型號、都冇出現,所以唔知囉,多謝資訊

LeoChin@FB 發表於 2024-6-18 18:21

如果我係樓主(有線喺手)、一定會咁玩,唔使嘥咗幾條靚缐

LeoChin@FB 發表於 2024-6-18 18:22

搜尋吓吖

SteveAnder@FB 發表於 2024-6-18 18:50

師兄~ 想問咁你現在中左毒嘅TV同Apple TV係呢個古河NFC 8字配咩線同另一邊係咩插 ?{:6_128:}{:6_138:} 等我哋d後輩參考一下…..{:6_143:}
頁: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 12 13
查看完整版本: 用同軸線加adapter轉做電視天線用

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。