cakecake 發表於 2021-12-9 15:29

好耐無執過紙皮箱 ( Panasonic UB9000 )

入左Panasonic UB9000國行版
之前用Panasonic UB450, 其實無乜投訴,除左樣衰D之外
但發覺近年越來越少行貨中字4K碟,就算水貨4K又未必有中字
於唔改機既情況而又可以掛字幕又有質素,就真係得番國行UB9000
所以唯有忍痛入

manlai@G 發表於 2021-12-9 15:35

師兄你呢部機係咪係新機場買?早兩日經開見到有。

shrek-01 發表於 2021-12-9 15:46

C Hing用後有時間出個報告
謝謝

cakecake 發表於 2021-12-9 15:55

manlai@G 發表於 2021-12-9 15:35
師兄你呢部機係咪係新機場買?早兩日經開見到有。

我在MK友誠天ha買, 買時得番4, 5部
Sales態度幾好😆

manlai@G 發表於 2021-12-9 16:23

可否pm咩價錢?🙏🙏

cakecake 發表於 2021-12-9 17:51

manlai@G 發表於 2021-12-9 16:23
可否pm咩價錢?🙏🙏

10000 around

cakecake 發表於 2021-12-10 00:03

之前買拖板送既電源線,終於有得用

買條USB延長線,費事插手指掛字幕時成日抆插部機

順便英遜入左D 4K碟試機

成功掛字幕

畫面比UB450提升不是很多,但聲音就真係嚇一跳
試下隻Ready Player One 4K, 包圍感強左好多,前後置更連貫
弱音更清楚
聲音更狠勁埋身,原來部Denon 6500係咁好聲,一直埋沒左佢
呢部機真心好機

AskaLung@FB 發表於 2021-12-10 09:21

我都想買依部,不過我部203仲未打柴{:6_136:}

小瑟 發表於 2021-12-10 22:48

係囉,我都諗緊部BDP掛唔到字幕都係死。{:1_331:}

faihim 發表於 2021-12-12 15:45

ub450畫質其實很不錯,性價比勁高,之前我部用左6年既pioneer lx58(那時5千購入)壞左,因為pioneer再無新機賣,迫於無奈入了450 , 在亳無期望及預左差好多情況下,畫質(只計播2k Blu ray)竟然和lx58差不多,而且lx58還用上了2千元電源線及5千元美式拖扳,450只能用番跟機線及插上平價拖板,真的令我意想不到
頁: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9
查看完整版本: 好耐無執過紙皮箱 ( Panasonic UB9000 )

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。