根本英俊 發表於 2021-12-26 13:02

Overnite007 發表於 2021-12-26 08:11
點解想買部好少少嘅中價UHD機,用220V,睇得番以前D Blu-ray碟都咁難?

藽而家仲買到Panasonic 就好買啦。遲啲可能好似Pioneer 咁冇埋。得返大陸機你揀…

cakecake 發表於 2021-12-26 18:33

heven 發表於 2021-12-26 02:26
師兄,麻煩了你的詳細解釋,因為我影音分家,睇戲要求不是太發燒,本人原本有部LX-88看Blu-ray 及DVD(都 ...

個人意見,AV不是太專注,只用HDMI過訊號俾AV amp解碼,UB820已夠做,多出來既錢用來換HDMI線和電源線提升重大
如果有全區和掛字幕,UB820真心抵玩

heven 發表於 2021-12-26 21:30

cakecake 發表於 2021-12-26 18:33
個人意見,AV不是太專注,只用HDMI過訊號俾AV amp解碼,UB820已夠做,多出來既錢用來換HDMI線和電源線提 ...

師兄,明白,我都會入手英版硬解UB820全區碼版本,雖然冇中字,但OK啦😂,現在諗緊在英遜訂好定係直接去TPS訂好!價錢一樣,應該邊間訂較好?

cakecake 發表於 2021-12-26 21:48

heven 發表於 2021-12-26 21:30
師兄,明白,我都會入手英版硬解UB820全區碼版本,雖然冇中字,但OK啦😂,現在諗緊在英遜訂好定係直接去T ...

amazon訂穩陣D,起馬有乜事可以追下

heven 發表於 2021-12-26 23:35

cakecake 發表於 2021-12-26 21:48
amazon訂穩陣D,起馬有乜事可以追下

師兄,多謝你的寶貴意見🙏🙏,咁我一於去馬ub820,因為無直送,為有集運嚟香港啦😅

Overnite007 發表於 2021-12-26 23:54

根本英俊 發表於 2021-12-26 13:02
藽而家仲買到Panasonic 就好買啦。遲啲可能好似Pioneer 咁冇埋。得返大陸機你揀… ...

部十年嘅OPPO93已經讀唔到碟,正煩惱買部甚麼碟機代替,一係平平地買部Sony X700算數,又或者用國貨杰科7000,我OK。反而唔想在外國網站訂Panasonic,因我一向黑仔,買親嘢有三成機會有問題,冇保養有D擔心。

astrid1211 發表於 2021-12-27 00:16

可唔可以讀NAS 睇FILE?

根本英俊 發表於 2021-12-27 10:38

astrid1211 發表於 2021-12-27 00:16
可唔可以讀NAS 睇FILE?

No.(一般MP4可以, 但Blu-rap rip唔得)
得既話應該會大賣. 暫時Panasonic個HDR tone mapping最靚.

cth516 發表於 2021-12-27 13:06

UB9000我之前美馬買全區碼+Worldwide 電壓,連運費約$12200。
開心使用中。可能有師兄會覺得唔值,但我自己就覺唔可以接受。

cth516 發表於 2021-12-27 13:06

可以接受先啱
頁: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9
查看完整版本: 好耐無執過紙皮箱 ( Panasonic UB9000 )

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。