koo9726 發表於 2021-12-12 16:07

Hdmi有幾多個Ourput?

小瑟 發表於 2021-12-14 22:45

如果 9000就應該有二個呢~

小瑟 發表於 2021-12-14 22:46

係咪其實國行先有得掛字幕架???

koo9726 發表於 2021-12-14 22:51

小瑟 發表於 2021-12-14 22:45
如果 9000就應該有二個呢~

收到,有2個Input可玩2條HDMi,質素有一定的提升呢{:6_182:}

heven 發表於 2021-12-15 00:43

應該係,國行好似有啲嘢block咗及不是全區碼,DVD,Blu-ray 及4K碟,如有出錯,請各位師兄指正😅

cakecake 發表於 2021-12-15 19:11

koo9726 發表於 2021-12-12 16:07
Hdmi有幾多個Ourput?

2個,可以聲畫分開出

cakecake 發表於 2021-12-15 19:28

如果以原廠firmware計,的確係得國行有呢個功能
但聽聞有人用其他地區既UB9000(甚至用UB820)刷國行firmware一樣有掛字幕功能,但風險要自己承擔了。。。。
或者另一個方法,就係去某鬼佬網奉獻幾百蚊"提升",咁就乜Q都有啦。。。但我個人比較怕死和怕煩,都係全原裝好D

國行其實除了掛字幕和220v電壓呢兩個優勢之外,就真係。。。。。🙄
無Netflix, YouTube果D,Bluray係C區,不過我當純4K UHD Player,串流我用appke tv 4k所以無乜影響,但Bluray C區真係有D麻煩,因為我有好多A區碟和舊DVD...
為左解決呢個問題,我已經有另一方法處理。。。⬇️⬇️⬇️😆

beerboy 發表於 2021-12-16 02:19

但聽聞有人用其他地區既UB9000(甚至用UB820)刷國行firmwa ...

{:1_336:} 買咗日版添

jamesbond 發表於 2021-12-16 10:34

但聽聞有人用其他地區既UB9000(甚至用UB820)刷國行firmwa ...

CHing請問美版要唔要加火牛?

cakecake 發表於 2021-12-16 12:23

jamesbond 發表於 2021-12-16 10:34
CHing請問美版要唔要加火牛?

美版要,之前有師兄買美版UB820直插香港電,玩左幾日以為無事結果燒電容
頁: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9
查看完整版本: 好耐無執過紙皮箱 ( Panasonic UB9000 )

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。