getter 發表於 2021-11-13 00:23

airlung 發表於 2021-11-11 20:17
(我肯定每一部都有,但如果睇唔到嘅話就唔好特登去睇啦😅😅) ...

同意呀,睇唔到就算啦,反正冇得換 {:6_136:}

getter 發表於 2021-11-13 00:25

根本英俊 發表於 2021-11-11 13:59
係啊, 網上睇而家77呎都搬晒去LG廣州廠生產. 新D既77吋A80J應該係用EVO Panel.
不過的確好難firm. ...

以為 A90J 同 A80J 嘅最大分別就係個 evo panel

Blackwayne 發表於 2021-11-13 13:58

根本英俊 發表於 2021-11-11 13:59
係啊, 網上睇而家77呎都搬晒去LG廣州廠生產. 新D既77吋A80J應該係用EVO Panel.
不過的確好難firm. ...

若果部A80到咗。係部機啲設定mode睇唔睇到係唔係用EVO panel?

don 發表於 2021-11-14 13:24

11月的更新

jajajack 發表於 2021-11-14 13:57

根本英俊 發表於 2021-11-12 15:46
恭喜晒CHING.
死點既野真係講運氣.

多謝CHING, 係~真係好講運氣, 開箱時我都不停心諗:一定要一take 過呀~~COME ON{:1_352:}

A9 個 centre 位要好留心先有分別, 人聲比較少少明顯

jajajack 發表於 2021-11-14 14:04

根本英俊 發表於 2021-11-12 15:49
Samsung冇Dolby Vision淨係呢點, 我就唔會考慮佢.
宜家好多片源係Dolby Vision, 降返落HDR10個感覺點都唔 ...

絕對同意~~~原本我睇中三叔 neo qled, 但係努力爬文下, 發覺好多CHING 都講一定要有 Dolby Vision, 冇可以唔使睇...

初時仲諗, 真係咁重要??但係部A90J到左實際試過, 先知道有DV 係正好多{:1_352:}

jajajack 發表於 2021-11-14 14:11

Jwong 發表於 2021-11-12 18:49
恭喜師兄有新玩具玩!慢慢享受。,想問一問你用什麼訊源?

多謝CHING~~~訊源是指??

jajajack 發表於 2021-11-14 14:16

Hi5@Movie=Toys 發表於 2021-11-12 21:26
A90j 喺正🥳!但係一take收貨仲正👍

係呀~~~其實開箱果陣小弟都驚架...好彩冇事, 之後問裝機師傅多唔多人有死點換機, 佢話依家D panel 好少有死點同光點架....我聽完打左個凸...

airlung 發表於 2021-11-14 20:36

Blackwayne 發表於 2021-11-13 13:58
若果部A80到咗。係部機啲設定mode睇唔睇到係唔係用EVO panel?

冇可能分得岀⋯⋯其實如果所有舊panel賣晒後,之後所有Oled 電影都會用EVO panel😅😅因為LG 唔會有兩條唔同嘅生產線。

Jwong 發表於 2021-11-14 21:50

jajajack 發表於 2021-11-14 14:11
多謝CHING~~~訊源是指??

訊源指用什麼player播4K UHD Blu-Ray
頁: 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 [17] 18 19 20 21 22 23 24 25 26
查看完整版本: A90J官網出咗價錢!

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。