Hi5@Movie=Toys 發表於 2021-10-9 19:02

getter 發表於 2021-10-9 18:06
我部電視有啲唔同, 喺螢光幕紅色位置有類似摺痕, 斜斜哋望住紅線位置跟住左右移動, 就會從倒影中見到唔平滑 ...

睇落去好似我嚴重過你
不過冇所謂啦最緊要睇戲睇電視安全冇受影響就得啦{:1_338:}

airlung 發表於 2021-10-11 15:23

Hi5@Movie=Toys 發表於 2021-10-9 16:55
應該係保護panel物料嘅問題
個panel係正常嘅
我嗰個嗰個情況係咁

這個情況係正常,我部都係咁,check過好多外國網頁都有同一個情況。 據理解,係因為Sony用螢幕發聲,所以不平的位置因為裝咗speaker driver 係正個螢幕後邊。但恭喜兩位新機主沒有grid effect, 我現在同 Sony 仲周旋緊換第三部😅😅

Hi5@Movie=Toys 發表於 2021-10-12 00:39

airlung 發表於 2021-10-11 15:23
這個情況係正常,我部都係咁,check過好多外國網頁都有同一個情況。 據理解,係因為Sony用螢幕發聲,所以 ...

多謝airlung c hing 詳細解釋! 明白晒😊
雖然Sony 肯換嗰部新機比我,但有排等,
佢話要下一水大貨,好大機會十月尾或十一月🥲
不過向好方面諗,E部機可任玩任試😂

airlung 發表於 2021-10-12 11:36

Sony 剛剛同意幫我換第三次都係要等貨期, Sony 客戶服務的確不錯。但兩部都有1/2 死點和grid effect (師傅自己都睇到所以冇得唔換)希望第三部冇病冇痛😅😅

don 發表於 2021-10-12 14:01

收貨,等裝

airlung 發表於 2021-10-12 16:12

don 發表於 2021-10-12 14:01
收貨,等裝

祝你好運,你嗰部右上角有冇貼紙?

don 發表於 2021-10-12 16:14

airlung 發表於 2021-10-12 16:12
祝你好運,你嗰部右上角有冇貼紙?

未開

don 發表於 2021-10-12 20:05

don 發表於 2021-10-12 16:14
未開

右上角有貼纸,試了黑白+3原色,幸運地無死,光点

airlung 發表於 2021-10-12 21:42

Thx, 又有番貼纸咁其怪,製造日幾時呀c兄?

don 發表於 2021-10-12 22:10

airlung 發表於 2021-10-12 21:42
Thx, 又有番貼纸咁其怪,製造日幾時呀c兄?

8月
頁: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 16 17 18 19
查看完整版本: A90J官網出咗價錢!

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。