issachar 發表於 2019-5-22 18:03

georgeleung 發表於 2019-5-22 13:34
本人不清楚Audyssey 怎樣做Autocal
那些圖也不明所以
只知道好多玩家也有回報拍邊問題

其實又係最老土果句, 耳聽為實... 聽下自己果套 on 同 off 分別同埋自己鍾意邊隻聲就 OK.....

matt88p 發表於 2019-5-22 18:05

Oushinc 發表於 2019-5-22 16:33
你手機條 curve send 左過去就會取代原有機內用緊嗰條 reference curve, 但不影響原本機內用咪 cal 條 cu ...

咁即係話如果你send咗一條eq to amp之後, 你突然間唔見咗個電話, 咁即係話你要cancel都cancel唔到...

georgeleung 發表於 2019-5-22 18:41

matt88p 發表於 2019-5-22 18:05
咁即係話如果你send咗一條eq to amp之後, 你突然間唔見咗個電話, 咁即係話你要cancel都cancel唔到...

...

手機app不是可以連接上Google drive 嗎?

本人木耳,有沒有開audyssey都未必知道

但拍邊用眼都可以看見,所以想了解一下大家怎處理

Billyfish 發表於 2019-5-22 18:48

我就前置by pass{:8_380:}

matt88p 發表於 2019-5-22 18:50

georgeleung 發表於 2019-5-22 18:41
手機app不是可以連接上Google drive 嗎?

本人木耳,有沒有開audyssey都未必知道

我所見身邊朋友解決audyessy問題, 問題類似 ~ 冇動態, 好薄聲, 音樂flat, 低音過大, 遇到全部呢啲都係清一色off audyessy 然後自己手動執條eq, 出嚟效果最正常

wingleong 發表於 2019-5-22 19:21

我就用緊8012 都係完全唔知audyssey 係做緊咩 auto cal完如果開左audyssey 係完全冇動態低音減到好清
而個app又係唔知做緊咩 郁完條curve又sd左去機又唔會係機見倒 係76個天龍區問過 佢話郁完app curve係會影響倒機果3個eq 咁係咪姐係原生cal完有一條eq 如果開左audyssey eq 係係原生個eq再加eq?姐係其實有兩條eq?真係太唔清晰喇 仲要俾百幾蚊買 完全係呃錢
真係希望有高手出黎解答下

georgeleung 發表於 2019-5-22 19:26

Billyfish 發表於 2019-5-22 18:48
我就前置by pass

請問點做??

georgeleung 發表於 2019-5-22 19:27

matt88p 發表於 2019-5-22 18:50
我所見身邊朋友解決audyessy問題, 問題類似 ~ 冇動態, 好薄聲, 音樂flat, 低音過大, 遇到全部呢啲都係清 ...

可否教一教我?

kensun 發表於 2019-5-22 21:25

1個人覺得開o左後動態減細 ,所以都係唔開 . 而拍邊問題我都同樣遇過 ,之後我張低音炮選項改為LFE+Main後就正常

georgeleung 發表於 2019-5-22 21:35

kensun 發表於 2019-5-22 21:25
1個人覺得開o左後動態減細 ,所以都係唔開 . 而拍邊問題我都同樣遇過 ,之後我張低音炮選項改為LFE+Main後就 ...

Is this "double bass"?
頁: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11
查看完整版本: Audyssey on vs off

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。