fishbone8822 發表於 2019-1-9 09:19

c0py1eft 發表於 2019-1-9 07:33
算罢啦,听讲出来的声差好多,AB对比细节冇左,结像不清晰有点糊,枪战子弹轨迹本有3条,只听到1条,画面 ...

聽講{:6_136:}

跟205 實測同場兩對耳仔聽出來的結果又不是師兄聽講咁差 {:6_147:}

hohodog900 發表於 2019-1-9 12:18

c0py1eft 發表於 2019-1-9 07:33
算罢啦,听讲出来的声差好多,AB对比细节冇左,结像不清晰有点糊,枪战子弹轨迹本有3条,只听到1条,画面 ...

如用跟機隻牛,可以咁講!
但換上老虎魚後,所有嘢出番嚟!

hohodog900 發表於 2019-1-9 12:24

小瑟 發表於 2019-1-9 06:19
嘩...........原來呢家有D咁既野玩...真係估你唔到呢~~ 貴唔貴架!???

純粹貪得意買嚟玩下,效果可以的!
未有4K機的,直接買203或LX500!
加埋隻老虎魚牛之後,性價比不高!

c0py1eft 發表於 2019-1-9 13:08

hohodog900 發表於 2019-1-9 12:18
如用跟機隻牛,可以咁講!
但換上老虎魚後,所有嘢出番嚟!

9702原装唔系牛,换左另外一只牛来试的
你尝试下《贼巢》、《拯救大兵瑞恩》
不然你就只系帮LHY搞推销

c0py1eft 發表於 2019-1-9 13:11

fishbone8822 發表於 2019-1-9 09:19
聽講

跟205 實測同場兩對耳仔聽出來的結果又不是師兄聽講咁差   ...

你入左205再出来,有咩好讲咧
你应该直出到功放,同一套设备只替换碟机来对比

fishbone8822 發表於 2019-1-9 13:16

c0py1eft 發表於 2019-1-9 13:11
你入左205再出来,有咩好讲咧
你应该直出到功放,同一套设备只替换碟机来对比 ...

師兄麻煩看看#22貼
是跟205 完全獨立分開測試的, 大前題所有線材, USB Flash(file)一樣, 只是A/B互換比較

聲音的確205較好, 最大分別205較合子大1.5db音壓, 但整體又不至於師兄聽聞的差{:1_259:}

c0py1eft 發表於 2019-1-9 13:46

fishbone8822 發表於 2019-1-9 13:16
師兄麻煩看看#22貼
是跟205 完全獨立分開測試的, 大前題所有線材, USB Flash(file)一樣, 只是A/B互換比較 ...

《贼巢》虽然系5.1但系公认声音效果非常好
《拯救大兵瑞恩》抢滩登陆,你今晚对比下
先听9702,再听正版205,顺序不可颠倒

fishbone8822 發表於 2019-1-9 13:47

c0py1eft 發表於 2019-1-9 13:46
《贼巢》虽然系5.1但系公认声音效果非常好
《拯救大兵瑞恩》抢滩登陆,你今晚对比下
先听9702,再听正版2 ...

好的, 有時間試試{:1_259:}

師兄你親身試了嗎?

chhanthony 發表於 2019-1-9 13:54

小瑟 發表於 2019-1-9 06:19
嘩...........原來呢家有D咁既野玩...真係估你唔到呢~~ 貴唔貴架!???

用Pioneer或Sony嘅OS都得

c0py1eft 發表於 2019-1-9 13:57

fishbone8822 發表於 2019-1-9 13:47
好的, 有時間試試

師兄你親身試了嗎?

我试过了,这几日打算试埋sony x800同lg udp97
頁: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11
查看完整版本: 又嚟膽粗粗……之……死咗都可以借屍還魂嘅黑技術

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。