hohodog900 發表於 2018-12-31 12:32

eddytam 發表於 2018-12-31 11:46
Ching 請問有冇Link?

純分享,唔貼link了,費事比人話打手,自己揾,唔難!

fishbone8822 發表於 2019-1-3 00:14

成班死侍收紙皮...好在入面唔係磚頭
即拿來跟205比較

無摩改Oppo 205 vs 山寨盒子(Oppo FW) + LPS

fw兩部也是60-0625
聲/畫HDMI線, 電源線, 試機用的USB Flash 也同一樣互換比較

但兩部機出來的聲及畫係有分別{:1_352:}

c0py1eft 發表於 2019-1-3 07:36

fishbone8822 發表於 2018-12-29 19:20
除了Panasonic外,市面4K UHD Player 機乎都是MTK8581 晶片方案 (數碼部份)

所以理論上軟件係可以互通,...

想想同一台机刷windows,linux大类,不同小类的操作系统的兼容性吧,可以用,好用,有好效果是一定有差异的

c0py1eft 發表於 2019-1-3 07:38

kelvinsin 發表於 2018-12-30 14:37
個203越獄係佢同俄羅斯買嘅中國特別版。master key係佢度,俄羅斯唔會理,唔駛驚。 ...

咩叫master key

hohodog900 發表於 2019-1-3 12:59

fishbone8822 發表於 2019-1-3 00:14
成班死侍收紙皮...好在入面唔係磚頭
即拿來跟205比較

同205比真喺輸成幾個馬位,我等埋隻牛番嚟再同203比下,到時先知喱部嘢值唔值!

hohodog900 發表於 2019-1-5 12:41

條老虎魚到咗,立即上碟清蒸;再開嚟試,當場呆咗,聲音包圍感強烈咗,低頻量感多咗,條牛仔褲有一陣陣騷騷的麻痹感覺。
畫方面就差不遠,暫時睇唔出有乜分别,可能入咗205 HDMI in,得閒先再直綫插TV同Amp再比試。

fishbone8822 發表於 2019-1-5 13:30

條老虎魚到咗,立即上碟清蒸;再開嚟試,當場呆咗,聲音包圍感強烈咗,低頻量感多咗,條牛仔褲有一陣陣騷騷 ...

{:6_157:} {:6_157:} 正呀!!!!

現在我都7*24 由得個19box 長播煲下先

再等P記FW{:6_134:}

lx70a 發表於 2019-1-8 23:38

請問如果購買那一個版本好、因203版和LX500版、價錢不同、
是否因為LX500跟原廠搖控所以貴D
機本身是一樣可刷三方固件

小瑟 發表於 2019-1-9 06:19

hohodog900 發表於 2018-12-30 11:30
揭曉……同骨兄吹咗幾回,都穿晒橋啦……無錯,喺一部行OPPO FW嘅播放器。
初步開嚟睇同我部205差好遠,同2 ...

嘩...........原來呢家有D咁既野玩...真係估你唔到呢~~ 貴唔貴架!???

c0py1eft 發表於 2019-1-9 07:33

條老虎魚到咗,立即上碟清蒸;再開嚟試,當場呆咗,聲音包圍感強烈咗,低頻量感多咗,條牛仔褲有一陣陣騷騷 ...

算罢啦,听讲出来的声差好多,AB对比细节冇左,结像不清晰有点糊,枪战子弹轨迹本有3条,只听到1条,画面是还可以的与203没差别。
頁: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11
查看完整版本: 又嚟膽粗粗……之……死咗都可以借屍還魂嘅黑技術

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。