小小Pat 發表於 2018-8-25 20:10

向hkfnman師兄借到銀電源線,試咗兩日係時候要交功課, 講講個使用心得 !第一晚插嘅時候呢 ,我係直接將呢條線插上去呢,冇用舊嘅鴨記10蚊呎嘅電線作比較 ;所以第二日, 我先用番自己舊嘅電源線 ,睇番平時睇開嘅片段 例如露西、黑豹、神奇女俠! 再插返呢條鍍銀電源線睇番同一片段一次 做ab比較。
插咗條鍍銀電源線 畀我嘅感覺 好似食咗海狗丸, 好似係畫面生猛咗有力咗更光同富有立體感! 唔好問我海狗丸嘅功效 …係嘅問詹瑞文 ,同許紹雄我亦唔擔保係咪有副作用!
講到大家比較熟…悉嘅露西, 以大頭嚟計 其實唔會露多咗西嘅 ,反而係睇冇咁近鏡,主角同背景好似係立體咗。
因為新機關係畫面未有調教, 以用手機攝影亦表達唔出當時, 實際畫面嘅效果! 只係表達試過啲乜嘢 ,大家唔好介意, 亦無謂質疑!

小小Pat 發表於 2018-8-25 20:13

仲有黑人塊面, 感覺啲墨屎多咗 ,塊面立體咗 ,同埋韓國佬陽光下時間 塊面嘅油光 明顯係強咗 有啲似我之前睇同品牌大佬658 雷射投影嘅感覺! 當然呢啲可能只係感覺甚至乎幻覺, 千祈唔好諗住換咗條電源線 ,就可以靚過貴佢三倍價錢嘅大佬! 有啲不切實際 ,唔好以為食咗海狗丸, 就係男神 ,可以揮低加藤鷹得㗎!
{:1_341:}

小小Pat 發表於 2018-8-25 23:33

HKUST 發表於 2018-8-25 20:05
請問vertical lens shift 幅度大唔大?
因為我諗住張投影幕 調到最低。
如果投影機lens shift吾大, 咁就 ...

上下10%,唔係好見洗,我覺得可以試咗先必要時再將吊架校低!

cwdicky 發表於 2018-8-25 23:45

Skin tone 可靠white balance 再調整?

thesun 發表於 2018-8-26 08:08

hkfnman 發表於 2018-8-23 14:51
用咗個靚仔,13a插。

Ching 呢條線軟軟地唔錯咁,係邊度買?幾錢尺?
如可PM,唔該晒

hkfnman 發表於 2018-8-27 16:53

尋日返睇完第一集,今日再返睇第二集。

Benlu 發表於 2018-8-27 17:47

G36 發表於 2018-8-23 10:46
係呀,65"都俾唔到震撼感覺!

我都有咁嘅感覺,所以最近心思思想玩投影{:1_332:}

hkfnman 發表於 2018-8-27 18:12

Benlu 發表於 2018-8-27 17:47
我都有咁嘅感覺,所以最近心思思想玩投影

4K投影連支靚幕,都唔使萬伍。

小小Pat 發表於 2018-8-28 07:33

hkfnman 發表於 2018-8-27 16:53
尋日返睇完第一集,今日再返睇第二集。

巧Sharp喎!{:1_328:}{:1_328:}{:1_328:}

小小Pat 發表於 2018-8-28 07:34

hkfnman 發表於 2018-8-27 18:12
4K投影連支靚幕,都唔使萬伍。

又毒人哋下海{:1_341:}{:1_341:}{:1_341:}
頁: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13 14
查看完整版本: 忍唔住入了部平價4K投投,鍍銀電源線小測試更新在P.6

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。