582 發表於 2018-9-2 20:27

wck709394 發表於 2018-9-2 18:14
我部爛鬼2K機出呢D畫質真係唔知講咩好

2K都咁正,4K真係咁得掂,正!{:1_326:}

wck709394 發表於 2018-9-2 20:32

582 發表於 2018-9-2 20:27
2K都咁正,4K真係咁得掂,正!

無耐無一部4K黑位暗位同投距岩我用{:1_262:} 恐怕有排用呢部爛鬼2K{:1_255:}
等see部笨Q激光短投,see下係激光光源下0.47晶片黑位暗位有無得再好D

582 發表於 2018-9-3 00:03

hkfnman 發表於 2018-9-2 16:38
我都唔知佢有透聲幕,如果我知道佢有透聲幕,我都會要透聲,因為我而家只座地喇叭,鋁帶高音同埋高中音都 ...

你要同店家講要透聲幕嫁,如想要灰幕只能要打孔,編織透聲只有白幕,透聲能力編織會好好多,爭扎咗好耐最後揀咗編織白募,好在黑位都唔差,透聲能力我覺得係百分百通過,如無幕阻隔,超正!{:1_351:}

小小Pat 發表於 2018-9-3 09:39

wck709394 發表於 2018-9-2 20:32
無耐無一部4K黑位暗位同投距岩我用 恐怕有排用呢部爛鬼2K
等see部笨Q激光短投,see下 ...

而家4K短投選擇太少,你2K都咁靚,等到有啱心水先出手都未遲!{:1_341:}

小小Pat 發表於 2018-9-3 09:41

582 發表於 2018-9-3 00:03
你要同店家講要透聲幕嫁,如想要灰幕只能要打孔,編織透聲只有白幕,透聲能力編織會好好多,爭扎咗好耐最 ...

最好畀我去你度參觀吓,取經再决定買邊隻!{:1_338:}

wck709394 發表於 2018-9-3 12:07

最好畀我去你度參觀吓,取經再决定買邊隻!

謝絕探訪。{:1_338:}

matt88p 發表於 2018-9-3 18:26

小小Pat 發表於 2018-8-25 20:10
向hkfnman師兄借到銀電源線,試咗兩日係時候要交功課, 講講個使用心得 !第一晚插嘅時候呢 ,我係直接將呢 ...

以大頭嚟計 其實唔會露多咗西嘅.......

laugh die me..........{:1_341:}

matt88p 發表於 2018-9-3 18:32

wck709394 發表於 2018-9-2 18:14
我部爛鬼2K機出呢D畫質真係唔知講咩好

thats why I always said , not 100% sure need to upgarde 4k, sometimes from some point of view,
I think 1080p got more movie film feeling then 4k!!
but this is only for projector, if use TV must upgrade 8k!!

582 發表於 2018-9-3 18:55

最好畀我去你度參觀吓,取經再决定買邊隻!

窩居 環境鬥士,想 邀請人家訪都唔得,有時 玩音響都要冒險的{:1_332:}

wck709394 發表於 2018-9-3 19:58

matt88p 發表於 2018-9-3 18:32
thats why I always said , not 100% sure need to upgarde 4k, sometimes from some point of view,
I...

又唔係甘講既,係呢一兩年內升上去4K就係遲早既事黎,只係暫時未找到岩用既投投姐,
8K呢D係香港有排都未入到屋喇{:1_262:}
頁: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14
查看完整版本: 忍唔住入了部平價4K投投,鍍銀電源線小測試更新在P.6

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。