kowkow 發表於 2018-8-24 16:04

咁多年展覽真是千篇一律,每次最多人感興趣的是分享會,可是埸次非常有限,若能設定不同家居的AV setup(好像Ikea 咁,整不同居所佈局)主題,主客多些交流,多啲埸次供民眾參觀就正啦。

siukeung 發表於 2018-8-24 18:20

kowkow 發表於 2018-8-24 16:04
咁多年展覽真是千篇一律,每次最多人感興趣的是分享會,可是埸次非常有限,若能設定不同家居的AV setup(好 ...
講得對!! 如能做到Ikea影音版,所有傢俬與設計夾好要用的AV組合,基本跟住買,就算傢俬都這樣,實在是影音迷佳音!! 師兄很好提意!!

小瑟 發表於 2018-8-25 08:58

其實我地都係玩家,最希望展示之餘係大家都玩到同學到點玩就最好,希望大家再比多D意見,等我地可再度多一點。{:1_339:}

小瑟 發表於 2018-8-25 08:58

t1174 發表於 2018-8-22 05:49
只聽說11月九展。可能快點公報日期,多少已只有兩三個月,D 人請假旅行都半年前plan, 唔知日期十分難就時間 ...

如果真係要留時間,我諗11月尾果個星期丫。{:1_343:}

kowkow 發表於 2018-8-25 13:48

又可參考「宜室宜居」,主辦單位公開招務,要啲Ching 提供居所環境圖片,講出遇到的AV 問題,於分享會向民眾互動溝通,解決或改善問題;又或者設立成本效益大獎,平有平玩,貴有貴玩,俾入塲師兄投票,搞吓Gimmick .....

大mo 發表於 2018-8-26 12:33

最好有D唔同牌子嘅AMP調較工作坊,要預先報名,等使用者可以盡量發揮部AMP嘅功能。

ken01010 發表於 2018-8-27 10:48

場內參展商,能提供真正瘋狂勁減嘅熱門產品(可以係限量發售),而呢個價係市面零售商,就算識人都一定做唔到的,相信可以吸引不少發燒友

wil-wil 發表於 2018-8-27 14:56

kowkow 發表於 2018-8-25 13:48
又可參考「宜室宜居」,主辦單位公開招務,要啲Ching 提供居所環境圖片,講出遇到的AV 問題,於分享會向民 ...

絕對認同,非常好嘅建議!!

wil-wil 發表於 2018-8-27 14:58

大mo 發表於 2018-8-26 12:33
最好有D唔同牌子嘅AMP調較工作坊,要預先報名,等使用者可以盡量發揮部AMP嘅功能。 ...

呢點都正,個個品牌都有個威廉 Sir 出黎,咁各自嘅機就可以發輝到極點!!

wil-wil 發表於 2018-8-27 15:01

ken01010 發表於 2018-8-27 10:48
場內參展商,能提供真正瘋狂勁減嘅熱門產品(可以係限量發售),而呢個價係市面零售商,就算識人都一定做唔 ...

呢點就 ... 好難講!! 有時我問鋪家買野又會平過個代理攞,有時個代理堅老友又會全城至平 ... 但要做到個展堅平通全港,我估指定一個型號提定數量當 gimmick 還可以!
頁: 1 2 3 [4] 5
查看完整版本: 一個乜野嘅展覽會先真正吸引到 76 友呢? (針對軟硬件討論)

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。