Einstein 發表於 2018-8-20 17:15

票已經投了...好問題:我自己都值得思考下
..{:6_157:}

wil-wil 發表於 2018-8-20 17:29

samyiu 發表於 2018-8-20 14:49
賣家有錢賺
買方有錢比
咁就吸引啦 !

如果單順咁唸,做一個展銷會出黎已經可以!! 問題係搞都要乎合 76 玩家嘅喜好,咁先做到 win、win、win ~ 代理、玩家得益之餘,仲配合埋一班嘅伙伴、盟友支援撐場,呢個展最終目的先係真正惠及一班真正喜歡玩影音嘅人,況且照顧新手玩家嘅活動 76 做唔少,無咁多人加入,個市場唔夠大,結果有幾好嘅影音產品都輪唔到香港玩家玩到,所以搞都到唸啲好玩野出黎!!

matthew 發表於 2018-8-20 17:33

最好有野玩, 有野學, 有野試, 有野買... {:6_143:}{:6_143:}{:6_143:}

samyiu 發表於 2018-8-20 18:08

wil-wil 發表於 2018-8-20 19:43

samyiu 發表於 2018-8-20 18:08
好偉大呀 !

咁唔係展銷啦   , 不如攪個展覽會, 叫各位師兄去純欣賞器材 , 現場AB比 ...

與偉大又無乜野關系!! 展銷呢部份就緊睇投票就感覺到好多 76 嘅朋友都想有,所以理論上唔少得;試玩體驗都好,大家係 76 都習以為常,AB Test 更加係好多人嘅喜歡做野黎,點玩到又做得好就要好好唸下!!

se人 發表於 2018-8-20 20:22

要整啲超初入門影音野,,,吸引啲成日覺得av野好貴既人,,,,慢慢引呢班人入局,,,,哈哈
(我都係超初級入門人仕)

wil-wil 發表於 2018-8-20 22:22

se人 發表於 2018-8-20 20:22
要整啲超初入門影音野,,,吸引啲成日覺得av野好貴既人,,,,慢慢引呢班人入局,,,,哈哈
(我都係超初級入門人仕) ...

照顧入門嘅朋友其實 76 都好希望做得到,所以一路多多少少都有做!! 因為自己都入門過,係會好多野好想玩或好多野好問但唔識問,不過又唔係話什麼 "慢慢引呢班人入局",最緊要真係用心去玩去研究,咁先有意義!! 我地係要玩好自己喜歡玩嘅野,唔係比野玩,比人玩,唔係比盡玩得再叻都無用!! {:1_338:} {:1_253:}

Happy89 發表於 2018-8-21 01:01

我覺得如Post76開AV展的話 , 就要制作一隻AV示範影碟(購入場券付送) , 就像我們平日參加76體驗活動 , 都好想抽到示範碟一樣 , 那就更開心了 !

fm31331 發表於 2018-8-21 01:41

已投票,支持!{:6_134:}

alan_wyl 發表於 2018-8-21 10:28

我覺得係要有啲用中或低價機,或比較大路既機組成既音響陣容,教授如何調聲或擺位,咁對大家先有用;
全部都係天價(數十萬隻AMP或SPEAKER),睇完都只覺得離地,冇乜得著。
頁: 1 [2] 3 4 5
查看完整版本: 一個乜野嘅展覽會先真正吸引到 76 友呢? (針對軟硬件討論)

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。