wil-wil 發表於 2018-8-21 11:23

Happy89 發表於 2018-8-21 01:01
我覺得如Post76開AV展的話 , 就要制作一隻AV示範影碟(購入場券付送) , 就像我們平日參加76體驗活動 , 都好 ...

呢個建議絕對係 AV 友嘅 dream 黎,不過原來有影像比聲軌複雜好多倍,所以要做得到,真係要發行及片商配合先做到!!

小小Pat 發表於 2018-8-21 11:29

我覺得如Post76開AV展的話 , 就要制作一隻AV示範影碟(購入場券付送) , 就像我們平日參加76體驗活動 , 都好 ...

呢個超高難度,啲版權持有人係世界各大電影公司,Dolby DTS嘅都得幾段仔,後者重要翻炒舊戲…{:1_331:}

索性咪攪咪碟,做平啲入場費,好似書展美食節,可能吸引多啲人入場!{:1_326:}

wil-wil 發表於 2018-8-21 11:54

alan_wyl 發表於 2018-8-21 10:28
我覺得係要有啲用中或低價機,或比較大路既機組成既音響陣容,教授如何調聲或擺位,咁對大家先有用;
全部 ...

呢點非常認同!! 所以搞一個展覽會唔係就咁講有人比錢,主辦要有錢賺就搞!! 其實,如果要照顧玩家所想,就要落墨唸唸點樣得到代理支援嘅同時,搵到啲嘉賓做岩聽嘅分享!! 展示天價器材及離地與否,就真係睇每個主辦單位點樣定性自己個展覽,真係咸魚青菜各有喜好!!

wil-wil 發表於 2018-8-21 11:56

小小Pat 發表於 2018-8-21 11:29
呢個超高難度,啲版權持有人係世界各大電影公司,Dolby DTS嘅都得幾段仔,後者重要翻炒舊戲…

...

的確係事實!!

benjamin 發表於 2018-8-21 13:40

做晒你上面要講既野真係要有心有力。

t1174 發表於 2018-8-22 05:49

只聽說11月九展。可能快點公報日期,多少已只有兩三個月,D 人請假旅行都半年前plan, 唔知日期十分難就時間,到時想來也來不到。。。。

小瑟 發表於 2018-8-22 10:51

你呢個絕對係小瑟既夢想,但問落先知原來真係夢。{:1_332:}

Happy89 發表於 2018-8-22 19:28

小瑟 發表於 2018-8-22 10:51
你呢個絕對係小瑟既夢想,但問落先知原來真係夢。

哈哈...

小瑟 發表於 2018-8-22 21:17

Happy89 發表於 2018-8-22 19:28
哈哈...

我問過了,比人笑到傻……如果Happy兄有計請指教一下呢。{:1_347:}{:1_347:}

Happy89 發表於 2018-8-22 22:14

小瑟 發表於 2018-8-22 21:17
我問過了,比人笑到傻……如果Happy兄有計請指教一下呢。

客氣了 ! 我自己都覺得傻。
頁: 1 2 [3] 4 5
查看完整版本: 一個乜野嘅展覽會先真正吸引到 76 友呢? (針對軟硬件討論)

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。