大玩偶 發表於 2018-5-11 15:12

fishbone8822 發表於 2018-5-11 13:29
其實Oppo 完全唔係一部 MDP 機 , 搵黎比較都無咩意思

唔好意思 魚兄 , 絕無冒犯意思 {:6_162:}
只係我個人對 Player / 盒子 / Disc 機概念分得執著 {:6_122:}

大玩偶 發表於 2018-5-11 15:19

reddog 發表於 2018-5-11 13:59
如果師兄只準留低一部player,
師兄會留邊部?

呢一刻無 2 部機係手 , 比較唔到 !
但一年前 , x9s 多方面都滿足唔到我既要求 , 唔洗講.....但唔代表 A5 係好機 !
始終我自己用A5 都有大量 bugs 出現 , 過到自己過關咪覺得OK 囉 ....

呢類 Android 盒子 有如天上繁星 , 走一轉黃金商場隨便都買到10 部 20 部
小米盒子 / 安博 / 博士 / 樂視 ...............
天下無一部機係 100% 完美

屋企部電腦凈係 display 咭都成皮野 .... 貴過所謂D 旗艦 Player 多多聲 , 但事實用黎播 BD.ISO 真係好鬼廢 ,
版上有部份師兄睇完D分享Post , 無諗清楚部機係做D 咩 ,買完返去唔係佢想像中咁 ,結果會引出大量"差評"

所以唔好人岩你又岩既心態 , 否則買完返屋企日日都伏味濃 , 只會賠了夫人又折兵 !都係正正經經入返碟啦 ~~

fishbone8822 發表於 2018-5-11 15:21

大玩偶 發表於 2018-5-11 15:12
唔好意思 魚兄 , 絕無冒犯意思
只係我個人對 Player / 盒子 / Disc 機概念分得執著...

大玩偶哥, 唔好咁見外, 至中意"真"用家建設吹, 才有公信力{:1_351:}

我身邊d fd現在都係放左oppo, 改用Panasonic 900 + 合子

咁就碟同file 都照顧到!! 又唔怕兩頭唔到岸{:1_259:}

大玩偶 發表於 2018-5-11 15:29

fishbone8822 發表於 2018-5-11 15:21
大玩偶哥, 唔好咁見外, 至中意"真"用家建設吹, 才有公信力

我身邊d fd現在都係放左oppo, 改用 ...

其實每部機都有岩佢既 用家 , 好多人唔會搞咁多野 , 只係想簡簡單單睇一套戲 ,
咁用最簡單既方法去睇 , 其實係正常 。

反而我呢D 人鐘意儲幾百套戲又唔係日日睇先 "最唔正常" {:6_158:}
所以我都覺得 我D 分享係累左人 .....{:6_129:}

fishbone8822 發表於 2018-5-11 15:32

大玩偶 發表於 2018-5-11 15:29
其實每部機都有岩佢既 用家 , 好多人唔會搞咁多野 , 只係想簡簡單單睇一套戲 ,
咁用最簡單既方法去睇 ,...

可否分享下你file點store ?

我用緊隻6bay nas 6*8tb...已經見頂....3XX套UHD +BD + 美劇起不消

D破解UHD日日出...都唔知點頂...雖則買HDD平過買碟...但作為窮玩都好吃力

{:1_247:}

大玩偶 發表於 2018-5-11 15:43

fishbone8822 發表於 2018-5-11 15:32
可否分享下你file點store ?

我用緊隻6bay nas 6*8tb...已經見頂....3XX套UHD +BD + 美劇起不消

RAID 5 - 12 TB ( 純BD / UHD )
RAID 1 - 4 TB( 演唱會 / demo )
另外 2~3 隻 2TB 作為 暫時儲存 , 有D 戲/ 新戲 / 港產片 , 睇完一次就掉

另有一個 雲端 Sync Cloud 會定期 Backup 全部Drive 或者 舊版本 BD ( 已有UHD 就會掉BD 版本 )

fishbone8822 發表於 2018-5-11 15:45

大玩偶 發表於 2018-5-11 15:43
RAID 5 - 12 TB ( 純BD / UHD )
RAID 1 - 4 TB( 演唱會 / demo )
另外 2~3 隻 2TB 作為 暫時儲存 , 有 ...

同樣吃力...為file人激掌{:9_408:}

大玩偶 發表於 2018-5-11 15:47

fishbone8822 發表於 2018-5-11 15:45
同樣吃力...為file人激掌

現今世界 , Data 貴過黃金 ,出街睇場戲 仲平過屋企自己搞 ,
不過呢D 樂趣黎 , 當玩具咁玩無得用錢去衡量值唔值 .....

mark1 發表於 2018-5-11 16:01

大玩偶 發表於 2018-5-11 15:47
現今世界 , Data 貴過黃金 ,出街睇場戲 仲平過屋企自己搞 ,
不過呢D 樂趣黎 , 當玩具咁玩無得用錢去衡量 ...

同意, 承認儲戲有鋪隱, 有人仲意儲碟,有人仲意儲figure, 有人仲意儲鞋,有人仲意儲錢,我仲意儲file,4隻8t 都係表示吃力。

mark1 發表於 2018-5-11 16:03

fishbone8822 發表於 2018-5-11 13:29
其實Oppo 完全唔係一部 MDP 機 , 搵黎比較都無咩意思

我htpc 裝左kodi 掛potplayer madvr 諗住用佢個movie wall 都無開倒。 最多有fd 黎開一開嚇完鬼就關左佢, file manager 最方便,哈哈!
頁: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10
查看完整版本: Zidoo x9s 多媒體播放器

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。