大玩偶 發表於 2018-5-11 11:21

aoc903 發表於 2018-5-11 01:20
睇到,但x9s 和 A5 都唔係100%得

師兄 , x9s 我一年前玩 , 我估有 6成 BD Menu 係出唔到喎 , 類似 華納 / 21 Fox 之類 , 好多都出唔到 Menu ,
而 A5 大約係 90% 出到 , 如果無記錯 A5 好似係唯一出到 UHD Menu 既Player ....
A5 其實 Bugs 好多 , 應該係多過 x9s , 相對地 x9s 穩定性較 A5 高

市面上玩到 BD Menu 既機 , 大致上我都買過 ....
https://post76.hk/thread-256371-1-1.html

HKFBI 發表於 2018-5-11 12:05

我部Himedia Q5 四代都出到 UHD Menu.

mark1 發表於 2018-5-11 12:05

死喇,仲幫d 兄弟訂左17部添{:1_334:}

p98 發表於 2018-5-11 12:07

師兄 , x9s 我一年前玩 , 我估有 6成 BD Menu 係出唔到喎 , 類似 華納 / 21 Fox 之類 , 好多都出唔到 Men ...

師兄,可up番上 2.0.15再試試,x9s 已經支持 uhd bluray menu 有一段時間了,
我有的uhd bluray iso唔多,但都沒問題,
反而有幾隻A5失敗的bd menu ,x9s可以順利支援,當然有d A5會成功但 x9s 失敗的,
所以先會 keep 住兩部(其實重有部Q5四代)

Up 完上 2.0.15 後 ,試下新的 home theater 2.0 ,你可以會明白為何我說 x9s 海報牆靚d和好用d,
source folder update 比 A5 快多了,又可自定collection....
不過 2.0.15 係 beta, 可等等 release ver 先 up

patrickcw 發表於 2018-5-11 12:09

Himedia Q5 多唔多bugs?

fishbone8822 發表於 2018-5-11 12:56

原來都有咁多芝杜用家{:1_328:}

好多問題, 十個理由不要買~~{:1_334:}

1).只可以睇file
2).熄機要等幾秒先開始做野...
3).紅外線接收差..隻remote差不多要對到佢正先接收到
4).個所謂升級Remote 背光燈太光...全黑環境下傷眼
5).唔係套套片都對岩口型咁...(聲畫不同步)
6).有時睇睇下唔穩定要reboot先得
7).UHD導航能力同OPPO比無有得比...輸左成條港豬澳大橋...好在直播還可以接受
8).聲音動態沒有203寬及開揚, 比較含蓄
9).夾HDMI "2.0" 線沒有OPPO咁通吃
10).原裝牛太陽春

*****網上吹噓風氣嚴重,請勿胡亂跟風.*****

大玩偶 發表於 2018-5-11 13:14

fishbone8822 發表於 2018-5-11 12:56
原來都有咁多芝杜用家

好多問題, 十個理由不要買~~

其實如果有其他更好既 MDP 推介 , 師兄不彷推介一下 ,
暫時大路既 MDP 呢到都好多人試過 , 暫時我覺得無咩邊部係完美 , 始終玩左十幾年 MDP , 咁多年黎都係試極D 機都 keep 住咁多 bugs , 都睇化哂 {:6_136:}

其實Oppo 完全唔係一部 MDP 機 , 搵黎比較都無咩意思 ,
正如我自己都有後備方案 , 播BD 碟有 Pioneer , 播 UHD 碟又有 Sony UHD Player ,
我個人玩MDP 係要個整合性海報牆 , 隨手打開部機 200~300 套戲 / 演唱會有哂 MovieWall 任揀之類既樂趣 。
呢D 同買隻碟返黎就咁放入 Disc 裡面有D 唔同感覺 , 所以先鐘情玩MDP 。

fishbone8822 發表於 2018-5-11 13:29

大玩偶 發表於 2018-5-11 13:14
其實如果有其他更好既 MDP 推介 , 師兄不彷推介一下 ,
暫時大路既 MDP 呢到都好多人試過 , 暫時我覺得無 ...

其實Oppo 完全唔係一部 MDP 機 , 搵黎比較都無咩意思 <---你岩{:1_326:} {:1_351:}

我100%file人..所以較早前也放了203

貪芝杜最大好處是: down回來的美劇file 自動搵字幕依樣好爽

同埋出奇地播UHD HDR比203靚好很多(我套系統計)

不過都好多Bugs...有待待待待待改善...希望工程~

{:1_352:}

補充: 佢自家套影庫2.0 真係好華麗好吸引, 睇得出廠方用左好多資源去開發, 用來showoff真係無得輸...不過我99%無用
因直播更快靚正, 同埋影庫2.0大咬..load一load唔見左7xx MB RAM....{:1_255:}

reddog 發表於 2018-5-11 13:59

師兄 , x9s 我一年前玩 , 我估有 6成 BD Menu 係出唔到喎 , 類似 華納 / 21 Fox 之類 , 好多都出唔到 Men ...

如果師兄只準留低一部player,
師兄會留邊部?

HKFBI 發表於 2018-5-11 14:19

patrickcw 發表於 2018-5-11 12:09
Himedia Q5 多唔多bugs?

係特效字幕支援度麻麻(不過我甚少棟特效字幕),其它唔覺有乜大bug!
頁: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10
查看完整版本: Zidoo x9s 多媒體播放器

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。