toms110 發表於 2020-4-14 17:11

xyz56789xyz 發表於 2020-4-14 16:25
嫌麻煩可以去"R衫sub"、"HD鬆"、"淫淫"、自莫社,呢類網度DL。

不嬲都有{:6_138:}

David! 發表於 2020-4-14 18:48

請問外掛SRT字幕,
可以set字體黑邊或陰影深度嗎?
Thanks

toms110 發表於 2020-4-14 19:52

請問外掛SRT字幕,
Thanks

A5原設只能set大小、粗邊、顏色、上下

toms110 發表於 2020-4-14 20:06

PepperFish@FB 發表於 2020-4-14 12:42
就係唔得😅

啱啱求其搵咗三套,分別係魔雪2、D老篤、星戰9,三套都得

xyz56789xyz 發表於 2020-4-14 23:24

似乎無海報/錯海報都揾唔到字幕,有海報就睇彩數。

nikkotsoi 發表於 2020-4-15 01:23

PepperFish@FB 發表於 2020-4-14 20:58
老篤星9😭

你係咪file到開戲
要係海報果邊開先得

xyz56789xyz 發表於 2020-4-15 15:15

toms110 發表於 2020-4-14 15:41
會直接放咗喺套戲個folder入面

唔見有,請問怎樣設定才會儲存?揀咗之後,重新再睇會自動播字幕,就係NAS同一目錄揾唔到字幕檔!

xyz56789xyz 發表於 2020-4-15 17:49

請問外掛SRT字幕,
Thanks

要用srtedit 呢類app調整文本特效

toms110 發表於 2020-4-15 18:13

xyz56789xyz 發表於 2020-4-15 15:15
唔見有,請問怎樣設定才會儲存?

我唔駛喎, 如我online選取咗, 佢就會放咗喺戲名folder入面, 我係用FW1510

xyz56789xyz 發表於 2020-4-15 19:15

toms110 發表於 2020-4-15 18:13
我唔駛喎, 如我online選取咗, 佢就會放咗喺戲名folder入面, 我係用FW1510

揀咗ONLINE 字幕之後,重新再睇會自動播字幕,就係NAS同一目錄揾唔到字幕檔!
頁: 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 [261] 262 263 264 265 266 267 268 269 270
查看完整版本: Egreat 用家交流分享貼 [新增 Display / Audio / SMB / NFS 分享設置]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。