so0072002 發表於 2020-4-14 00:32

toms110 發表於 2020-4-12 09:16
用咗A5兩年,雖然有小問題,但FW1256應該係最穩定,我升級完1510之後都發生其他小問題,但唔會冇HDR,亦 ...

Movie wall成日出現double, 可以點搞?

另外1256可以係邊度Download ?Thx thx

BenLee1@FB 發表於 2020-4-14 09:57

toms110 發表於 2020-4-13 23:22
MW3.0除咗可顯示12張海報之外, 應該仲有好Q多bugs, 搵埋哂啲幾十年前嘅舊戲同資料, 所以我仲用緊MW2.0 ...

我之前用2.0 好多片都認唔到, 反而3.0 認得哂。 雖然都有d 錯, 要自己edit 返個名再手動揀番岩嘅海報。

toms110 發表於 2020-4-14 11:59

首先進入硬碟刪除A5 create出嚟嘅folder,之後進入setting>more setting>Storge清除4項Data:
1. egreatplayer
2. mediastorge
3. mediarender
4. settings (最後才清除這項,A5會自動restart)

最後重新搜尋過海報,應該唔會有重複問題 (如選擇英文介面,會搜尋英文海報同資料)

更正一下,我升上1510之前係用1266先啱,Firmware之前在A5美國官方網下載,而家都應該仲可以下載,但速度超慢

toms110 發表於 2020-4-14 12:29

PepperFish@FB 發表於 2020-4-14 12:25
搜尋字幕仲用到嘛?🙏🏻

搜尋字幕完全正常,但我慣咗搜尋完之後會喺HDD攞返出嚟自己edit返啲錯別字同修改時間軸

toms110 發表於 2020-4-14 12:40

PepperFish@FB 發表於 2020-4-14 12:32
可能我唔識用,個功能點用㗎?🙏🏻

檔案播放中按遙控圓形OK位左上角的Menu掣,揀 subtitles->online search

toms110 發表於 2020-4-14 12:46

PepperFish@FB 發表於 2020-4-14 12:42
就係唔得😅

佢唔係套套戲都有,又唔知係咪日日都正常,我今晚再試一試呢個功能

xyz56789xyz 發表於 2020-4-14 15:29

搜尋字幕完全正常,但我慣咗搜尋完之後會喺HDD攞返出嚟自己edit返啲錯別字同修改時間軸 ...

啲字幕SAVE喺HDD咩位置?

xyz56789xyz 發表於 2020-4-14 15:33

A5 英文FIRMWARE
http://data.egreatworld.com/A5BD_EN_Firmware_20170930_v1.2.5.6.rar

toms110 發表於 2020-4-14 15:41

xyz56789xyz 發表於 2020-4-14 15:29
啲字幕SAVE喺HDD咩位置?

會直接放咗喺套戲個folder入面

xyz56789xyz 發表於 2020-4-14 16:25

搜尋字幕完全正常,但我慣咗搜尋完之後會喺HDD攞返出嚟自己edit返啲錯別字同修改時間軸 ...

嫌麻煩可以去"R衫sub"、"HD鬆"、"淫淫"、自莫社,呢類網度DL。
頁: 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 [260] 261 262 263 264 265 266 267 268 269
查看完整版本: Egreat 用家交流分享貼 [新增 Display / Audio / SMB / NFS 分享設置]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。