Einstein 發表於 2020-2-7 23:08

ChakyBruce@FB 發表於 2020-2-1 18:44
2019既戲出唔到海報,已手動改名,但都攪唔到,請問有冇其他方法,謝謝

Me too....{:1_255:}

camseries 發表於 2020-2-8 16:37

ChakyBruce@FB 發表於 2020-2-1 18:44
2019既戲出唔到海報,已手動改名,但都攪唔到,請問有冇其他方法,謝謝

介面轉回英文!

camseries 發表於 2020-2-8 20:08

jkn 發表於 2020-1-22 17:37
me too ,any ching help ?

降回1266正常了,抽出harddisk降級!

ChakyBruce@FB 發表於 2020-2-15 20:39

camseries 發表於 2020-2-8 16:37
介面轉回英文!

謝謝Ching , 轉做英文就攪掂啦,非常感激

David! 發表於 2020-2-16 17:00

升咗最新版本,wall3.0 請問點可以更準備搵到正確poster呢?thx

BenLee1@FB 發表於 2020-3-6 08:40

救命!! 岩岩收左部二手A5玩, 版本係1.2.9. 試過屋企d 4k 片全部唔work.一係睇幾秒就buffer,一係就播幾分鐘hang 機。 播1080p 就無問題。 咁我就手痕升去最新1.5.1, 點知重大鑊。 所有片都有聲無畫。 4k 片依然係咁。 請教各高手可以點攪{:1_247:}

xyz56789xyz 發表於 2020-3-10 10:27

BenLee1@FB 發表於 2020-3-6 08:40
救命!! 岩岩收左部二手A5玩, 版本係1.2.9. 試過屋企d 4k 片全部唔work.一係睇幾秒就buffer,一係就播 ...

出現BUFFERING係指傳輸速度慢,當然會有聲冇畫(畫容量比聲多10倍以上)用USB 3.0 HDD! 建議不要用WI-Fi用LAN 線最好1000 LAN。個人覺得1.2.9比較版本更穏定,1.5.1個movie wall好多片出錯資訊,若要down version:

1) 設定裏做雙清
2) 下載官方FIRMWARE
英文版
http://en.egreatworld.com/comunity/index.php?forums/egreat-a5-firmware.34/
中文版
http://bbs.egreatworld.com/forum.php?mod=forumdisplay&fid=37&filter=typeid&typeid=5
我用開英文版FIRMWARE,唔知中文版固件情況
3)USB update instruction(緊記手指要FAT32 format, 8GB以下容量)
http://en.egreatworld.com/comunity/index.php?threads/egreat-a5-a10-usb-update-instruction.651/
4) adjust display frequency 先off , 唔順先ON 試試

BenLee1@FB 發表於 2020-3-10 11:22

xyz56789xyz 發表於 2020-3-10 10:27
出現BUFFERING係指傳輸速度慢,當然會有聲冇畫(畫容量比聲多10倍以上)用USB 3.0 HDD! 建議不要用WI-Fi用L ...

多謝師兄回覆, 回復後已經好好多。 其實我之前都係用usb3.0, 依家改用sata.岩岩睇左套上流寄生族約50G。 睇前一個鐘都無問題, 但之後就係咁停, 然後跳出去。 唔知係file問題定機問題{:1_255:}

patrickcw 發表於 2020-3-10 11:35

BenLee1@FB 發表於 2020-3-10 11:22
多謝師兄回覆, 回復後已經好好多。 其實我之前都係用usb3.0, 依家改用sata.岩岩睇左套上流寄生族約50G ...

有無試過factory reset? 間唔中要清下d memory, 唔係會窒!

BenLee1@FB 發表於 2020-3-10 11:41

patrickcw 發表於 2020-3-10 11:35
有無試過factory reset? 間唔中要清下d memory, 唔係會窒!

就係reset 完睇上流寄生族就係咁
頁: 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 [257] 258 259 260 261 262 263 264 265 266
查看完整版本: Egreat 用家交流分享貼 [新增 Display / Audio / SMB / NFS 分享設置]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。