chhanthony 發表於 2018-4-25 14:28

各位A5用家有無遇到play movie一段時間後個搖控會無咗反應,
熄機後過一段好長嘅時間先有返反應,
呢個問題我一開始用時遇過,後來無再出現,
呢兩三個月又出現返(其間無update 過firmware或install過apps)

謝謝!

xyz56789xyz 發表於 2018-4-25 14:39

chhanthony 發表於 2018-4-25 14:28
各位A5用家有無遇到play movie一段時間後個搖控會無咗反應,
呢個問題 ...

我溫過書先入手A5,加一百元要埋個AK75 遙控,黑抆抆都用到{:1_351:}

chhanthony 發表於 2018-4-25 14:51

xyz56789xyz 發表於 2018-4-25 14:39
我溫過書先入手A5,加一百元要埋個AK75 遙控,黑抆抆都用到

我已經用緊AK75搖控

大玩偶 發表於 2018-4-25 15:13

呢個問題 ...

似係個 remote 有問題喎 ....

我A5 / A11 都可以交替咁用 唔同 remote ,有時仲會 指埋去 , 2部機一齊開 .....

另外 , 有個問題係 當佢正常咁 播一套戲到尾 , 全程只係加加減減轉下字幕 聲軌 2-3 次野都無問題
但如果玩 測試 / 不停咁轉戲 換File 做測試 , 有機會半 hang 機 ,
即係部機仲 playing, 但禁咩都無反應 ....要強制關 Power , 或者等唔知幾耐佢又郁得返....

chhanthony 發表於 2018-4-25 15:46

大玩偶 發表於 2018-4-25 15:13
似係個 remote 有問題喎 ....

我A5 / A11 都可以交替咁用 唔同 remote ,有時仲會 指埋去 , 2部機一齊 ...

我手頭兩個搖控都係咁,同埋只係播咗三十分鐘左右正常咁睇無手禁過任何制

simon 發表於 2018-4-25 15:50

呢個問題 ...

我最近也試過係咁,同樣係咁,又熄機,又換電芯,我是A11 用家

大玩偶 發表於 2018-4-25 15:50

chhanthony 發表於 2018-4-25 15:46
我手頭兩個搖控都係咁,同埋只係播咗三十分鐘左右正常咁睇無手禁過任何制 ...

咁應該係半 hang 機 , 建議 清ram 洗FW, 做下呢D 動作 !
全機reset 之類

simon 發表於 2018-4-25 15:51

大玩偶 發表於 2018-4-25 15:50
咁應該係半 hang 機 , 建議 清ram 洗FW, 做下呢D 動作 !
全機reset 之類

咁是有臭蟲了{:1_332:}

paris 發表於 2018-4-25 16:31

simon 發表於 2018-4-25 15:50
我最近也試過係咁,同樣係咁,又熄機,又換電芯,我是A11 用家

A11遙控有機會係轉左 紅外線/藍牙 接收!
如你用緊紅外線接收係紅色燈,藍牙就藍色,
長按Stop制就可以轉mod。

paris 發表於 2018-4-25 16:32

simon 發表於 2018-4-25 15:51
咁是有臭蟲了

我又未試過有呢個問題喎!
頁: 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 [224] 225 226 227 228 229 230 231 232 233
查看完整版本: Egreat 用家交流分享貼 [新增 Display / Audio / SMB / NFS 分享設置]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。