paris 發表於 2018-5-2 14:20

lazioman 發表於 2018-5-2 10:43
呢套播左幾分鐘後變成咁

A11 fw1290 都係一樣唔得,唯有降返去1282 就冇問題,
播呢套4K原盤正常 ok!

paris 發表於 2018-5-2 14:23

michael123 發表於 2018-4-29 18:51
我A11,但降返去1.2.6.6又發現到影音分家又有問題

出唔到DOLBY聲效,點都出唔到只出到DTS

1290中伏,降返去1282算把啦!唔識分BD,4K,4KUHD都算啦,
起碼識影音分家,唔好比部機玩返我地轉頭!
不過播Maze Runner:The Dearth Cure原盤都係唔掂,要跳到去chapter 2睇先得!

xyz56789xyz 發表於 2018-5-2 15:30

請問MAZE RUNNER III 4K 原盤係咪冇片頭 Trailer,?
我下載嘅 HEVC BDMV 就冇!

paris 發表於 2018-5-2 15:36

xyz56789xyz 發表於 2018-5-2 15:30
請問MAZE RUNNER III 4K 原盤係咪冇片頭 Trailer,?
我下載嘅 HEVC BDMV 就冇!

冇,一去就到menu。

jkn 發表於 2018-5-2 16:58

快活人 發表於 2018-4-30 17:03
X2我都係

我部A10 升左 1.2.9.0.後,搖控開吾到機,要拔電源再插先可以開機,其他一切正常.
熄機後再開,又要重複拔電源,打電話問代理點樣解决,佢話1.2.9.0.可能有小小問題,
佢叫我down 返去1.2.6.6.....頂!!!
有冇Ching 可以幫幫手解决問題 Thanks

大玩偶 發表於 2018-5-2 17:25

jkn 發表於 2018-5-2 16:58
我部A10 升左 1.2.9.0.後,搖控開吾到機,要拔電源再插先可以開機,其他一切正常.
熄機後再開,又要重複拔電 ...

我用緊 A11 , 不嬲都存在緊一個問題 ,
就係用 Remote 睇完一輪戲之後關機 , 正常係會進入 "休眠模式",
但偶然會發覺 , Display 果到會無左粒"紅燈"
要手動啪機背粒 Power 再開關機先會有反應 。
不過本身部 Player 都唔係長插 拖板 , 要睇戲開 Player 先插 , 呢個問題都好少理會佢 ...

paris 發表於 2018-5-2 18:03

大玩偶 發表於 2018-5-2 17:25
我用緊 A11 , 不嬲都存在緊一個問題 ,
就係用 Remote 睇完一輪戲之後關機 , 正常係會進入 "休眠模式",
...

你要用Remote先關A11但唔好關Amp,跟著等紅燈著左先,咁就可以關Amp及電視!
我就係咁樣關機,同開機次序都係一樣,amp係最後開,關機都係最後關!

jkn 發表於 2018-5-2 18:36

paris 發表於 2018-5-2 18:03
你要用Remote先關A11但唔好關Amp,跟著等紅燈著左先,咁就可以關Amp及電視!
我就係咁樣關機,同開機次序都 ...

吾該晒Ching 等我試下先, Thanks{:8_387:}

Jazzgd1 發表於 2018-5-2 20:41

A10,up完睇睇吓仲hang機 tim⋯⋯

lemonstar 發表於 2018-5-2 21:07

新手新入A5, 睇post睇入百幾頁努力中{:6_136:}
想請教一下師兄關於Movie Poster Wall
BDMV/ISO都可以跟大玩偶師兄第一頁的做法放.nfo, poster, fanart

想請教如果有劇集例如 Folder Name: Macross 1982 有30套電視劇集
Macross 1982/Macross 1982 EP01.mp4, Macross 1982 EP02.mp4。。。。 Macross 1982 EP30.mp4
Macross 1982/Macross 1982 EP01.ass, Macross 1982 EP02.ass。。。。 Macross 1982 EP30.ass
Macross 1982/Macross 1982-fanart
Macross 1982/Macross 1982-poster
Macross 1982/index.nfo
(我在egreatworld看到要放index.nfo)

本想在那裏討論,但個"ReCAPTCHA verification is loading. Please refresh the page if it does not load.".... {:6_126:} Refresh 無限次也一樣!

就是出不到poster and fanart
有無師兄教下小弟,謝謝!{:6_162:}
頁: 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 [228] 229 230 231 232 233 234 235 236 237
查看完整版本: Egreat 用家交流分享貼 [新增 Display / Audio / SMB / NFS 分享設置]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。