kct415 發表於 2015-10-31 20:02

請問各師兄如何設定4k影像升頻?第一次玩先鋒,又睇唔明英文說明書,我用緊LX-55 bdp

wck709394 發表於 2015-10-31 20:11

kct415 發表於 2015-10-31 20:02 static/image/common/back.gif
請問各師兄如何設定4k影像升頻?第一次玩先鋒,又睇唔明英文說明書,我用緊LX-55 bdp ...

首先你要有部4K TV or 投投,用59遙控開左V.CONV功能先,再入去入面SCAL由auto 改去你想要的4K or 4K/24P,不過靚唔靚就見人見志了!

kct415 發表於 2015-10-31 20:33

多謝師兄賜教,今晚試試先

kct415 發表於 2015-11-2 11:13

呢個pqls真掂,我之前用denon amp成日聲快過畫,尤其演唱會唔夾口形,下下要調delay,最慘隻隻碟快慢不一,有呢個分唇唔使再煩

wcm1221 發表於 2015-11-4 09:22

Gowet大哥,
請問59夠推JBL4306同Studio520C嗎?
如果只在房内用,59夠嗎?
爭扎緊59定89

(Post76 Android 手機版送出)

AAA1 發表於 2015-11-4 17:16

Just get this amp
Sound is neat and clear
Not musical and not much environmental effect setting, I mean lack of echo and harmonic
Bass is fair

Update: The LFE should be set to off
The sound is very powerful then

1st time use Pioneer amp
Lot of sound tuning
Can use PC and apps for fine adjustment
But the wifi cannot find the 5G network (no AC 5G)
Also wifi password is case sensitive

MDLP 發表於 2015-11-4 19:07

wcm1221 發表於 2015-11-4 09:22 static/image/common/back.gif
Gowet大哥,
請問59夠推JBL4306同Studio520C嗎?
如果只在房内用,59夠嗎?

如果推4306/520c的話
LX59肯定一定夠力

MDLP 發表於 2015-11-4 20:48

AAA1 發表於 2015-11-4 17:16 static/image/common/back.gif
Just get this amp
Sound is neat and clear
Not musical and not much environmental effect setting, I m ...

lack of echo and harmonic
Bass is fair

Not musical:
新機要煲多幾日
及試吓個.......
Hibit: 24bit/32bit
sampling: 1x/2x/4x
D-fliter: Slow / Sharp / (不建議用short)
互相串云組合一翻

lack of echo:
因為有消除殘響功能介入

lack harmonic:
諧波覺得不足
係因為喇叭與喇叭
及單元與單元之間
相位對得太齊
試吓開關個 (fullband) phase control

Bass is fair :
用家要試晒三條EQ
尤其是front align
低音應可以更強
另外MaAcc對房間有個駐波消除
以上都一樣可以逐樣開關或修改
再唔係試埋個Direct / Pure Direct

wcm1221 發表於 2015-11-4 21:31

MDLP 發表於 2015-11-4 19:07 static/image/common/back.gif
如果推4306/520c的話
LX59肯定一定夠力

多謝MDLP大哥,
我在另一個post請教大哥怎樣玩biamp,求賜教!
(Post76 Android 手機版送出)

MDLP 發表於 2015-11-4 21:57

wcm1221 發表於 2015-11-4 21:31 static/image/common/back.gif
多謝MDLP大哥,
我在另一個post請教大哥怎樣玩biamp,求賜教!
(Post76 Android 手機版送出) ...

吓!!! 原來係你 ???
你唔係講買4306咩 ???
頁: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 13 14 15 16
查看完整版本: Pioneer SC-LX59 開箱

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。