angusluk 發表於 2015-10-27 22:46

MDLP 發表於 2015-10-27 20:59 static/image/common/back.gif
雖然你用8802a但大家都用金仔後級
有興趣可以互訪交流吓你就明白

ho ar {:1_343:}

MDLP 發表於 2015-10-27 22:50

angusluk 發表於 2015-10-27 22:46 static/image/common/back.gif
ho ar

你之前有我電話
whatsapp約 {:1_264:}

BillBill 發表於 2015-10-28 13:14

{:9_426:}

kkp008 發表於 2015-10-28 13:42

i use low grade amp and bluway player with PQLS. cannot feel difference.{:1_332:} , may be i have wooden ears{:1_331:}

別蕉早 發表於 2015-10-28 18:33

超~勁~

MDLP 發表於 2015-10-28 20:24

kkp008 發表於 2015-10-28 13:42 static/image/common/back.gif
i use low grade amp and bluway player with PQLS. cannot feel difference. , may be i have wo ...

師兄你要睇埋樓主用乜野線 ?
同埋你兩件係咪都係P記先有PLQS

kkp008 發表於 2015-10-30 11:50

MDLP 發表於 2015-10-28 20:24 static/image/common/back.gif
師兄你要睇埋樓主用乜野線 ?
同埋你兩件係咪都係P記先有PLQS

amp用bluray player都有PQLS, 机是普通型号,線当然是平嘢啦, 百幾蚊一條的HDMI缐{:1_253:} , 下一步先upgrade喇叭{:1_253:}

MDLP 發表於 2015-10-30 16:07

kkp008 發表於 2015-10-30 11:50 static/image/common/back.gif
amp用bluray player都有PQLS, 机是普通型号,線当然是平嘢啦, 百幾蚊一條的HDMI缐 , 下一步先upg ...

功能是存在的
但部機同喇叭及setting
未到達某個層次
極有可能聽唔出分別

gowet 發表於 2015-10-30 17:50

angusluk 發表於 2015-10-26 17:36 static/image/common/back.gif
呢個都唔係講89同59,何解會知係機皇,都係耳聽為實,同埋我覺得點都要加後級,不如直上前後級,我覺得日系 ...

Hi 師兄,

呢個世上, 沒有最好的, 只有更好的!

如果你覺得Marantz 8802 係機王, 我不會反對的! 但不代表我會認同!

我有位朋友 jj3388, 屋企都用8802A + Crown 后級 + JBL, 播演唱會, 現場一樣, 根本無必要考究高音多, 或低音少, 我屋企套入門野估計只有他 十份一效果.
但鎗炮聲的確没有Pioneer既辛辡味, 呢個明顯係口味問題, 主人家鐘意比較舒服既効果, 吾鐘意火爆!
所以器材沒有所謂"王", 戓 "神", 主要睇用家咩口味, 就點樣去調校.
當然, 要玩到有大 J oe 哥咁既效果, 所用既錢, 時間, 精力, 實在非一般.....

日本AV介有加藤鷹, 香港AV介有大J oe 哥!!

angusluk 發表於 2015-10-30 20:01

gowet 發表於 2015-10-30 17:50 static/image/common/back.gif
Hi 師兄,

呢個世上, 沒有最好的, 只有更好的!

你誤會了,我意思係報告未出不能咁快下判斷,而且玩atmos 至少要5.1.2channel 一般合併一定唔夠power .一定要加後級,既要如此玩前後好d,我無話一定是機皇!hifi 就是這樣多少少就是多少少!調教係輔助!
我無須要你應同也無必要,我都係由合併玩起,自己喜歡唔代表可以奉上天,hifi 一分$一分貨,share only 不喜勿插
頁: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13 14 15
查看完整版本: Pioneer SC-LX59 開箱

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。