cwyip 發表於 2015-6-29 23:36

kongchai 發表於 2015-6-29 23:10 static/image/common/back.gif
咁日本 24bit 版本好
定這西德銀圈正 d 呢?

一定西德 雖然我無聽過David Oistrakh隻24bit 不過以我擁有幾隻24bit 日版為例 我覺得聲走高清味 我吾多like {:1_352:}

MegaMega 發表於 2015-6-29 23:38

kongchai 發表於 2015-6-29 23:33 static/image/common/back.gif
師兄
你又喜歡儲 blue face 碟?
我最近呢兩個月開始入 blue face 碟

師兄,你都好厲害,大家都係儲開有癮,遲吓再post,不過應該唔太多,我每次都係低價入手,有滿足感好多{:8_394:}

cwyip 發表於 2015-6-29 23:49

Beethoven violin sonata 我自己覺得人生擁有二套已足夠 一套David Oistrakh 另一套是Grumiaux 加clara haskil 早前入多套harmonia mundi 不過聽了一隻碟就没興趣再聽落去 前二者太經典了{:1_352:}

kongchai 發表於 2015-6-30 00:02

MegaMega 發表於 2015-6-29 23:38 static/image/common/back.gif
師兄,你都好厲害,大家都係儲開有癮,遲吓再post,不過應該唔太多,我每次都係低價入手,有滿足感好多{: ...

師兄
我現手上有八隻
另有五隻等待寄送中

cwyip 發表於 2015-6-30 00:02

一隻不一樣的bach,bach violin concerto聽得多 用古典结他演譯自己少聽 錄音同表現都不錯 用木頭味重的speaker 播一流 支古典結他錄得好和味 買得過{:1_326:}

kongchai 發表於 2015-6-30 00:05

cwyip 發表於 2015-6-29 23:36 static/image/common/back.gif
一定西德 雖然我無聽過David Oistrakh隻24bit 不過以我擁有幾隻24bit 日版為例 我覺得聲走高清味 我吾多l ...

可惜我對 4碟套裝冇乜興趣
我比較喜歡單碟版

ernietse 發表於 2015-6-30 00:08

so sad, this is very disappointed poor performance and recording{:1_260:}

kongchai 發表於 2015-6-30 00:36

cwyip 發表於 2015-6-29 23:36 static/image/common/back.gif
一定西德 雖然我無聽過David Oistrakh隻24bit 不過以我擁有幾隻24bit 日版為例 我覺得聲走高清味 我吾多l ...

cwip 兄
以你睇法
日本 24bit 版本
全新未拆
約一仟元連運費
個價合理嗎?
值得嗎?

cwyip 發表於 2015-6-30 00:55

kongchai 發表於 2015-6-30 00:36 static/image/common/back.gif
cwip 兄
以你睇法
日本 24bit 版本

我不會用一千蚊買 {:1_352:} 當年全新應五百搞店同我不太喜歡日本24 bit 聲音 個人喜好only{:1_338:}

rayray168 發表於 2015-6-30 00:55

cwyip 發表於 2015-6-29 22:35 static/image/common/back.gif
David oistrakh 一定bid 到過千五 要買的話要預多D budget

有pdo的一般要過2500!但如沒有pdo的要過4000
頁: 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 [81] 82 83 84 85 86 87 88 89 90
查看完整版本: 只講古典CD, 任何廠都可以 ^_^

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。