tlsk 發表於 2015-5-18 21:09

kongchai 發表於 2015-5-18 15:23 static/image/common/back.gif
呢兩日聽左
The Planets 同 Also Sprach Zarathustra
以我這古典門外漢來比較

我都係比較喜歡聽行星組曲多D。

kl122002 發表於 2015-5-18 21:11

kongchai 發表於 2015-5-18 21:06 static/image/common/back.gif
KI 兄
有冇下 bid ?

無. 你放心去馬.

我有過了, 只是一借無回頭
算了....{:6_165:}

kl122002 發表於 2015-5-18 21:17

tlsk 發表於 2015-5-18 20:59 static/image/common/back.gif
同意師兄所言,所以有時D碟花花地都照買。

我唔入花碟了, 少少都可以, ebay送來時有花都可以受...
不過local 一定唔入花碟.

kongchai 發表於 2015-5-18 21:18

kl122002 發表於 2015-5-18 21:11 static/image/common/back.gif
無. 你放心去馬.

我有過了, 只是一借無回頭

我冇落 bid 呀!
現在落冇意思
要最後一刻才下先得

kl122002 發表於 2015-5-18 21:18

tlsk 發表於 2015-5-18 21:09 static/image/common/back.gif
我都係比較喜歡聽行星組曲多D。

<查拉圖>是一支有意思的曲目, 聽的時候最好有本尼彩的同名哲學書.

kl122002 發表於 2015-5-18 21:20

kongchai 發表於 2015-5-18 21:18 static/image/common/back.gif
我冇落 bid 呀!
現在落冇意思
要最後一刻才下先得

你鍾意了, 我試個最後因為台電腦慢落唔切.
今早被人用多2美仙 弄走了只Lalo / Perlman {:6_199:}

Lalo 的小提琴協奏, 那段 "登登唔! 登登唔!" 係幾有火力味:
https://youtu.be/Sd6D2dYTbD4
Sd6D2dYTbD4

kongchai 發表於 2015-5-18 21:30

kl122002 發表於 2015-5-18 21:18 static/image/common/back.gif
是一支有意思的曲目, 聽的時候最好有本尼彩的同名哲學書.

嘩!
要咁高層次!

kl122002 發表於 2015-5-18 21:38

kongchai 發表於 2015-5-18 21:30 static/image/common/back.gif
嘩!
要咁高層次!

有些古典真是幾高層次, 不過它的一開始因為被 <2001 太空漫遊> (space odyssey 2001)用過了, 所以大家會知
QSxI0OOjR0Y

tlsk 發表於 2015-5-18 21:52

大禾花復黑版。

kongchai 發表於 2015-5-18 21:53

kl122002 發表於 2015-5-18 21:38 static/image/common/back.gif
有些古典真是幾高層次, 不過它的一開始因為被(space odyssey 2001)用過了, 所以大家會知

...

係呀!
以前睇 2001 時都聽過
後來先知係古典樂曲
另外 The Planets 係咪係 Star Trek 電影用過呢?
頁: 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 [37] 38 39 40 41 42 43 44 45 46
查看完整版本: 只講古典CD, 任何廠都可以 ^_^

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。