kongchai 發表於 2016-6-1 11:56

大約一年前在其他網站上看到網友介紹
Philips Blue Face 碟 ,當時想可以收集它們嗎 ?於是由這一刻開始起了收集之心 ,經過一年的努力 ,現在來一個年結 ,Blue Face 碟一共有 60 款 ,我現在收集了 56 款 ,還欠 4 款就完成了 ,在此希望能盡快完成啦 !
(Post76 Android 手機版送出)

kl122002 發表於 2016-6-1 13:34

kongchai 發表於 2016-6-1 11:56 static/image/common/back.gif
大約一年前在其他網站上看到網友介紹
Philips Blue Face 碟 ,當時想可以收集它們嗎 ?於是由這一刻開始起 ...

不知不覺由睇住C兄 問下意見, 到家下就快集齊一套 blu face,
真是夠恆心!{:6_193:}

CDROMRW 發表於 2016-6-1 16:17

kl122002 發表於 2016-5-30 21:59 static/image/common/back.gif
ernietse,
果粒石....唉, 唔好提了.
我不記得當年有沒有送, 不過我自已有過一粒...唉, 都係唔好 ...

我當年覺得多粒石貴幾草唔多值,無買果款 {:6_180:}

CDROMRW 發表於 2016-6-2 02:50

CDROMRW 發表於 2016-6-1 16:17 static/image/common/back.gif
我當年覺得多粒石貴幾草唔多值,無買果款

ernietse         do you regret? anyone has please post

E+ 都有D後悔,上次去柏林,圍牆腳乾淨到搵粒石仔都無,煙頭就大把,真係諗過襯人少鑿翻舊留念 {:1_339:}

kl122002 發表於 2016-6-2 06:30

CDROMRW 發表於 2016-6-2 02:50 static/image/common/back.gif
ernietse         do you regret? anyone has please post

E+ 都有D後悔,上次去柏林,圍牆腳乾淨到搵粒石仔 ...

我又真係無乜感覺, 發覺唔知走左去邊時曾經係有D可惜,
到我知去左邊邊時已唔想提....不過之後到家下都不了了之.
ebay 上仲有D人在賣. 只是唔知真定假?

唔知Checkpoint Charlie 果頭 仲有無?當年變天時唔少人在賣.

今日已有講舊石唔值錢:
http://www.mirror.co.uk/news/technology-science/technology/your-piece-berlin-wall-isnt-4602774

CDROMRW 發表於 2016-6-2 11:10

kl122002 發表於 2016-6-2 06:30 static/image/common/back.gif
我又真係無乜感覺, 發覺唔知走左去邊時曾經係有D可惜,
到我知去左邊邊時已唔想提....不過之後到家下都不 ...

其實我從未擁有又無乜可惜,當時見貴 D 又大盒 D(印象中比孖盒厚),諗咗好耐至決定唔買,E+ 更加唔會畀錢買 {:6_138:}

kongchai 發表於 2016-6-2 17:01

呢隻為何這樣貴 ?

kl122002 發表於 2016-6-2 18:53

kongchai 發表於 2016-6-2 17:01 static/image/common/back.gif
呢隻為何這樣貴 ?

1. 因為"hifi"
2. 因為有名
3. 你找到的早期版.

聽過, 是很熱情的西班牙曲目節錄, 錄得很有hifi 感.
除此外, 沒太大感覺了.

kongchai 發表於 2016-6-2 19:35

kl122002 發表於 2016-6-2 18:53 static/image/common/back.gif
1. 因為"hifi"
2. 因為有名
3. 你找到的早期版.

咁講呢個價錢係咪好扺
又不用 bid .

kl122002 發表於 2016-6-2 19:53

kongchai 發表於 2016-6-2 19:35 static/image/common/back.gif
咁講呢個價錢係咪好扺
又不用 bid .

你自已識做了.{:6_138:}
頁: 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 [253] 254 255 256 257 258 259 260 261 262
查看完整版本: 只講古典CD, 任何廠都可以 ^_^

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。