MegaMega 發表於 2015-9-8 18:17

日本大出血嘅入手,雖然Bach Partitas已經擁有唔少大師錄音,不過欣賞每位唔同嘅處理,又係一種樂趣
(Post76 Android 手機版送出)

kl122002 發表於 2015-9-8 19:14

MegaMega 發表於 2015-9-8 18:17 static/image/common/back.gif
日本大出血嘅入手,雖然Bach Partitas已經擁有唔少大師錄音,不過欣賞每位唔同嘅處理,又係一種樂趣
(Pos ...

古典最強之道:
唔怕你唔彈 最怕你彈唔起個譜.

所以, 古典是玩一世都唔怕.

kl122002 發表於 2015-9-8 19:16

cwyip 發表於 2015-9-8 15:37 static/image/common/back.gif
Firebird 第一次夜晚聽 聽完比屋企人鬧 我聽reference record 版

RR版邊度有?

我聽過BIS版, 純美主義幾重下.

kl122002 發表於 2015-9-8 19:43

cwyip 發表於 2015-9-8 15:22 static/image/common/back.gif
其實燒speaker好似關amp體質問題事 我自已好彩玩左二十年都未燒過

大量大型音訊 -> amp放大 (有些人開了bost增強, 高音增強...)-> 燒喇叭
原理以我知係甘樣. 有錯請指正{:6_122:}

cwyip 發表於 2015-9-8 20:05

kl122002 發表於 2015-9-8 19:16 static/image/common/back.gif
RR版邊度有?

我聽過BIS版, 純美主義幾重下.

我自己買了lp 版 reference recordcd版 like this 動態大到嚇死人 {:6_176:} 其實宜家新amp 加 新speaker 都好難會�燒燒的 你自己谷大bass可能另計{:6_177:}

kl122002 發表於 2015-9-8 20:09

cwyip 發表於 2015-9-8 20:05 static/image/common/back.gif
我自己買了lp 版 reference recordcd版 like this 動態大到嚇死人其實宜家新amp 加 新speak ...

CD的力水應不會比LP細吧? {:6_121:}

cwyip 發表於 2015-9-8 20:56

RR 碟 隻lp 好難播 電平好细 好似cd 仲好
聲 而telarc 隻 carmina burana 隻lp 動態大過cd三成 拆樓甘 {:1_326:}�爆到拆樓咁

kl122002 發表於 2015-9-8 21:24

cwyip 發表於 2015-9-8 20:56 static/image/common/back.gif
RR 碟 隻lp 好難播 電平好细 好似cd 仲好
聲 而telarc 隻 carmina burana 隻lp 動態大過cd三成 拆樓甘 {:1_ ...

估唔到黑膠甘強! 好彩小弟一早已退{:6_136:}

我都覺RR 的CD電平幾細. 之前我有入一只最新的Tempo de Brazil, 是結他, 但聲真是好似麻麻地??

kongchai 發表於 2015-9-9 13:16

各位師兄
今早有美國 seller 在 eBay 放了十幾隻 Blue Face 碟出來競投
有興趣不妨去 bid 下
我自己都有一,兩隻目標

kongchai 發表於 2015-9-9 13:21

kongchai 發表於 2015-9-9 13:16 static/image/common/back.gif
各位師兄
今早有美國 seller 在 eBay 放了十幾隻 Blue Face 碟出來競投
有興趣不妨去 bid 下

大熱双雄
(Post76 Android 手機版送出)
頁: 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 [155] 156 157 158 159 160 161 162 163 164
查看完整版本: 只講古典CD, 任何廠都可以 ^_^

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。