kl122002 發表於 2015-9-7 13:14

kongchai 發表於 2015-9-7 13:05 static/image/common/back.gif
集齊了 2 個版本
細看下
內圈編號是一樣

3角版早少少{:6_149:}

kongchai 發表於 2015-9-7 13:55

kl122002 發表於 2015-9-7 13:14 static/image/common/back.gif
3角版早少少

Carmina Burana 真係好好聽
而家手上有 EMI 的
Andre Previn 和 Muti 版本
下個目標就是它了
(Post76 Android 手機版送出)

cwyip 發表於 2015-9-7 15:20

kongchai 發表於 2015-9-7 13:55 static/image/common/back.gif
Carmina Burana 真係好好聽
而家手上有 EMI 的
Andre Previn 和 Muti 版本

Telarc 爆到地震咁 非常hifi

kongchai 發表於 2015-9-7 15:35

cwyip 發表於 2015-9-7 15:20 static/image/common/back.gif

咁就一定要試下了

kl122002 發表於 2015-9-7 19:15

cwyip 發表於 2015-9-7 15:20 static/image/common/back.gif

因為呢只CD, 聽完之外
我有3個朋友燒左個高音, 當中2個換左喇叭, 剩下果個搶走我對舊Proac喇叭. {:6_137:}

tlsk 發表於 2015-9-7 20:48

kl122002 發表於 2015-9-7 19:15 static/image/common/back.gif
因為呢只CD, 聽完之外
我有3個朋友燒左個高音, 當中2個換左喇叭, 剩下果個搶走我對舊Proac喇叭. {:6_137: ...

所以我聽呢隻都有D驚驚地!{:1_336:}

kl122002 發表於 2015-9-7 21:45

tlsk 發表於 2015-9-7 20:48 static/image/common/back.gif
所以我聽呢隻都有D驚驚地!

車, 仲有呢只, {:6_188:}

成績 (隨便當吹水/講笑,不過是真事) :
一對BOSE低音 (我),
一對B&W CM1 (朋友的),
AR 兩對 (朋友, 當中一對舊膠環自已掉下了) ,
舊horns 一組 (朋友, 結果我...{:6_197:} )
燒左3個膽 (2大 1細, 好彩都唔係我),
一部後級 (我) <--自此沒用後級了.
一部前級的 bass filer 位(朋友的金仔定馬仔? 是金色機.)   
耳機 x4 (朋友)
噪音投訢信x1
某個化好妝的姐姐按鍾親切的提你細聲少少<--可惜唔係我身上.

好彩聽如此危險的CD唔使去登記{:6_138:}

不過我一直好唔明D人, 聽1812...仲咩去扭大個bass / vol?

KC兄要入一只了看看了. 燒膽唔關我事.{:6_167:}

tlsk 發表於 2015-9-7 21:57

kl122002 發表於 2015-9-7 21:45 static/image/common/back.gif
車, 仲有呢只,

我絕對相信真有其事,我有朋友JBL120ti 燒了一邊高音。{:6_147:}

kl122002 發表於 2015-9-7 22:14

tlsk 發表於 2015-9-7 21:57 static/image/common/back.gif
我絕對相信真有其事,我有朋友JBL120ti 燒了一邊高音。

好奇一問, 維修左幾錢....{:6_192:}

{:6_222:}快D入一只, 甘樣可以去換喇叭換機打破木耳之咒{:6_222:}

tlsk 發表於 2015-9-7 22:39

kl122002 發表於 2015-9-7 22:14 static/image/common/back.gif
好奇一問, 維修左幾錢....

快D入一只, 甘樣可以去換喇叭換機打破木耳之咒

沒有維修,3500蚊賣了乾手淨腳。{:6_146:}
頁: 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 [153] 154 155 156 157 158 159 160 161 162
查看完整版本: 只講古典CD, 任何廠都可以 ^_^

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。