c.m. 發表於 2015-5-30 23:59

通常臨瞓時叉,瞓醒已經叉滿100%{:6_182:}

班目一角 發表於 2015-5-31 10:12

真系搵日要落去TEST下依兩隻880同HD700,聽講880仲有阻抗600的.....不過阻抗600推得再好再盡都系比T1次一級
定系聽音樂依家野好個人主觀,你覺得人地岩,又未必岩自己,自己先知自己鐘意咩

ozrayyau 發表於 2015-5-31 10:32

班目一角 發表於 2015-5-31 10:12 static/image/common/back.gif
真系搵日要落去TEST下依兩隻880同HD700,聽講880仲有阻抗600的.....不過阻抗600推得再好再盡都系比T1次一級
...

上兩星期喺大板 Yodobashi 聽 880 990 加佢架擴, Sorry, 唔係我杯茶, 又硬又叫, 攞命{:6_204:}

mr.condom 發表於 2015-5-31 12:15

c.m. 發表於 2015-5-30 23:59
通常臨瞓時叉,瞓醒已經叉滿100%

謝C兄,我試下先

kent~ 發表於 2015-5-31 19:34

mr.condom 發表於 2015-5-31 12:15 static/image/common/back.gif
謝C兄,我試下先

我用2.4A火牛叉,6hr+ 都會叉滿100%

Andykong 發表於 2015-5-31 23:02

mr.condom 發表於 2015-5-30 18:41 static/image/common/back.gif
有冇買咗n6c兄,電池好難叉滿100%(我已用2Achager)

其實大家不用執著只能 99%,因為這是 N6 的 protection feature, 當 N6 叉到就快滿時,粒 Power Management chip 會啟動保護裝置,將 charging current 減慢,最後變成微電流 pulse charging,這是防止 over charge, 令電池可以更襟用,所以我見到 98% 或 99% 便會 disconnect, 不會刻意叉到 100% 的!

kent~ 發表於 2015-6-1 10:27

想問下,new firmware 有消息嗎

賢~ 發表於 2015-6-2 14:08

dennis33kwong 發表於 2015-5-27 08:36 static/image/common/back.gif
昨天因耳線插得唔好,到與唔到之間,因N6拔耳線會變暫停,而此時我又唔知按什麼制而導致HAND機,畫面HOLD住 ...

我之前試過...開機>插耳機>拔耳機>再插返耳機...部N6就會重新開機...
係唔係BUG黎?? 我連續試左幾次都係一樣...

guppyguppyguppy 發表於 2015-6-2 15:00

賢~ 發表於 2015-6-2 14:08 static/image/common/back.gif
我之前試過...開機>插耳機>拔耳機>再插返耳機...部N6就會重新開機...
係唔係BUG黎?? 我連續試左幾次都係 ...

小弟之前果部不單止會restart, 有時仲會磚左係度成部唔郁, 最後都係吉吉個濃仔至醒番
{:9_436:}

dennis33kwong 發表於 2015-6-2 18:59

賢~ 發表於 2015-6-2 14:08 static/image/common/back.gif
係唔係BUG黎?? 我連續試左幾次都係 ...

小弟比較怕死,試過一次之後,現在循規蹈矩,插耳機一插到底,聽完先按右鍵,再按關機先拔耳機,所以只系試過一次HAND機。
頁: 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 [83] 84 85 86 87 88 89 90 91 92
查看完整版本: Cayin N6: 雙 1792A DSD128+ISO (新 v4.3固件 pg 106)

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。