kc275 發表於 2014-6-23 18:19

神武光輝 發表於 2014-6-23 11:01 static/image/common/back.gif
元凶係建築商,好多樓上踏步大力D你都完全感受到
(Post76 Android 手機版送出)

L+x ?{:1_262:}

神武光輝 發表於 2014-6-23 19:06

edlsang 發表於 2014-6-23 07:37 static/image/common/back.gif
Ching 你是否只貼門,有否貼其它地放?效果如何?

因我家只是門漏聲出去,只貼大門,高音隔到,低音還有但已減低了

chufelix 發表於 2014-6-23 22:33

看來這個post好受歡迎。

我叫管理處幫我問下個鄰居,什麼時候看最好。

我話佢聽,一個星期看一套戲。給個可行時間。

音量收細其實不可行。愛吃榴槤的人你叫佢吃不香的還吃來幹嗎?

smartfai 發表於 2014-6-23 22:46

我都有被樓上subwoofer 滋擾的問題
樓上間唔中會大大力關窗, 然後開Sammi concert, 都唔明聽concert點解開到好大聲, 首首歌的bass不斷澎澎聲, 都幾煩
有次真係頂唔順上去八掛下
上到去走廊已經超大聲, 好似去左disco 咁, 成條走廊都聽到好大聲
我懷疑佢無用野墊subwoofer 所以d 聲傳到落下面嘈到我
暫時都仲忍到, 有時會想投訴, 但又怕是惡鄰居會報復
真係無計

edlsang 發表於 2014-6-23 22:53

大家有無用小朋友膠墊墊低音 , 吾知會否幫隔一浸低音及餘震.......{:6_122:}

keytai214 發表於 2014-6-23 23:08

smartfai 發表於 2014-6-23 22:46 static/image/common/back.gif
我都有被樓上subwoofer 滋擾的問題
樓上間唔中會大大力關窗, 然後開Sammi concert, 都唔明聽concert點解開 ...

不要自己出面, 先向管理處投訴 ... 反正未必只得你一個人投訴 ... 不怕對方惡, 只怕對方有精神病 ... 攞刀 ... {:6_197:}

Ray838 發表於 2014-6-24 10:00

而家D樓用料單薄到仆街,我樓上不論,去厠所,關門,大聲講野,總之樓上一舉一動,都聽到!{:6_194:}

good88690 發表於 2014-6-24 10:50

嘈音投訴好難搞, 管理員最多都係勸下對方, 都冇咩作用.
報警? 警察上到來, 如果門外覺得唔大聲, 走人. 如果大聲, 又係勸遇...............
如果長期支妖, 報食環, 仲衰, 兩三個星期先有人跟, 仲要多數下午先視察, 一句咩都聽唔到就結案.

所以, 呢d case, 多數冇結果, 之後大家就屈屈埋埋, 最後變成流血事件

kelvinchan 發表於 2014-6-24 11:00

睇戲人地走去報警,
咁佢影嚮你娛樂既時間有冇得投訴番佢架{:6_138:}

bigair 發表於 2014-6-24 12:27

Ray838 發表於 2014-6-24 10:00 static/image/common/back.gif
而家D樓用料單薄到仆街,我樓上不論,去厠所,關門,大聲講野,總之樓上一舉一動,都聽到!
(Post7 ...

隔離吹saxphone我都聽得好清楚
頁: 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 15
查看完整版本: 星期日下午3點看戲,鄰居報警了

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。